Вход за потребители              

2018-11-21 / Правила и Формуляри за кандидатстване за ...


Категория: Община Троян

Правила и Формуляри за кандидатстване за финансиране на дейности и събития по Културен календар на Община Троян за 2019 година2018-11-20 / Павлин Дишев, състезател на КК „Атнес“, подари своя ...


Категория: Община Троян

Павлин Дишев, състезател на КК „Атнес“, подари своя купа от Световното първенство по шотокан карате на Община Троян

Павлин Дишев и Румен Атев от КК „Атнес“ гостуваха на Община Троян скоро след провелото се Световно първенство по шотокан карате, през октомври в Кишинев (Молдова). Троянецът Павлин Дишев се завърна с три титли. Той взе бронз в кат. 68 кг, злато отборно при мъжете и бронз отборно микс (мъже и жени).


При срещата си със заместник-кмета Ангел Ангелов, състезателят разказа за емоциите и трудностите по време на състезанието и за приятната емоция от победата. Той подари една от своите купи на общинското ръководство.


На предстоящото заседание на Общински съвет-Троян, което ще се проведе на 29 ноември, ще бъде разгледано предложението на кмета на Община Троян за награждаване съгласно Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-11-19 / През последното денонощие снегопочистващите фирми ...


Категория: Община Троян

През последното денонощие снегопочистващите фирми работиха на територията на община Троян


През изминалото денонощие, след първия снеговалеж, 4 машини на ОП „Комунални услуги“ работиха от 03:00 ч. на територията на града. Цялата общинска пътна мрежа беше почистена. От териториите на населените места от общината почистване беше извършено в с. Шипково, предстои и на к.к. Беклемето.


В края на есента Община Троян проведе регулярните разговори и проверка за готовността за посрещане на зимния сезон. Всички фирми са в готовност, а както информирахме част от тях вече работят на терен.


Обезпечена е територията на всички населени места в общината, като на терен ще работят 9 фирми и общинското предприятие „Комунални услуги“.


С фирма „Агротехника“ АД има сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване на улична мрежа за периода 2018-2019 и 2019-2020 г. за територията на: с. Балканец, с. Белиш, с. Гумощник, с. Дълбок дол, с. Калейца, с. Ломец, с. Орешак, с. Патрешко, с. Чифлик, с. Горно Трапе и с. Добродан или общо 118 км.


Богдан Пелтешки отговаря за почистването на общо 14 км. улична мрежа в с. Шипково. С ЕТ „Илия Николски“ са сключени договори за поддържане и снегопочистване на територии на с. Балабанско и с. Терзийско – общо 23 км. В с. Голяма Желязна и с. Старо село ще работи ЗП „Тодор Петков“ – за територия от 35 км. Беклемето (общо 3 км.) ще се почиства и поддържа от „ИЛКО“ ЕООД. ЗП Красимир Василев отговаря за поддържане и снегопочистване на територия от общо 26 км. в с. Борима и с. Врабево. Община Троян има сключен договор с „Всестранна Кооперация Единство“ за поддържане територия от общо 10 км. при с. Дебнево. Кметствата с. Бели Осъм и с. Черни Осъм отговарят за снегопочистването на техните територии. На териториите на гореспоменатите населени места ще работят общо22 машини.


109 км. общинска пътна мрежа ще поддържа „Пътприбор“ ООД, град София, с общо 5 снегопочистващи машини с гребла. Териториите ще бъдат обработвани с пясък и сол. Фирмата разполага и с грейдер.


Уличната мрежа в града се почиства от ОП „Комунални услуги“.


 

2018-11-18 / Кметът Донка Михайлова с награда от платформата ...


Категория: Община Троян

Кметът Донка Михайлова с награда от платформата Кмета.бг в категория „Ин витро програми“

На 15 ноември кметът Донка Михайлова получи поредна награда от изданието Кмета.бг. Михайлова беше номинирана в три категории в годишното издание на класацията „Кмет на годината“ и получи отличие в категория „Ин витро програми“.


 


Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян работи вече 6 години. Създаден е с решение на Общински съвет-Троян и приема заявления за финансиране на процедури от 1 ноември 2012 г. За периода от създаването му в общината са постъпили и са обработени 42 заявления за ползване на средства от фонда, одобрени и изплатени са общо 60 331 лв., като от тях през 2018 г. (до момента) са отпуснати 12 470 лв. Денят, в който проплака първото бебе на троянския фонд за асистирана репродукция е 25 март 2014 г., Благовещение. Към момента, в резултат на процедури, осъществени с финансовата подкрепа на Общинския фонд за асистирана репродукция са родени 6 деца. До края на годината се очаква раждането на още едно бебе.


 


Припомняме, че през 2015 г. Донка Михайлова получи награда в категорията „Здрави жители“, а през 2016 г. – „Кмет на гражданите“.


 


2018-11-15 / На 16.11.2018 г. участък от ул. ...


Категория: Община Троян

Поради изпълнението на изкопни дейности на ул. „Генерал Карцов“, в участъка от кръстовище с ул. „Македония“ до кръстовище с ул. „Димитър Икономов - Димитриката“, ще бъде затворено за движение на пътни превозни средства.


На 16.11.2018 г. движението ще бъде насочено по обходен маршрут.


 


Община Троян

2018-11-14 / Представители на РУ на МВР Троян и Община Троян ...


Категория: Община Троян

Представители на РУ на МВР Троян и Община Троян обсъдиха гражданските протести и призовават за мирното им протичане


 


Община Троян проведе нарочна среща с РУ на МВР-Троян на 14 ноември. Повод за инициираната от РУ на МВР среща беше провелият се и в град Троян протест на 11 ноември.


Заместник-кметът Ангелов и гл. инспектор Радостина Петкова обсъдиха темата за гражданските протести, с оглед координиране на действията и мирно протичане на протестите. По време на срещата Ангелов повдигна въпроса за обезпокоителна информация, публикувана в някои медии, за нарушаване правата на гражданите при преминалия през изминалата седмица протест. Заедно с гл. инспектор Петкова дискутираха желанието и на двете институции протестите да преминават мирно и без конфронтации, каквито призиви отправя и Министерство на вътрешните работи.


Междувременно, в Община Троян постъпи уведомление за мирен граждански протест, който ще се проведе на 18.11.2018 г. от 12:00 до 20:00 ч. Протестът е с искания за „по-висок стандарт на живот; против увеличението на гражданската отговорност и данъците; против високите цени на горивата; в подкрепа на майките с „УЖ“ болни деца; свобода на словото“. Митингът ще е от 12:00 ч. до 14:00 ч. в гр. Троян, разклон за с. Калейца и шествие от 14:00 до 17:00 ч. по следния маршрут, съгласно уведомлението: „С МПС-та ще се тръгне от разклона за с. Калейца с посока към Кнежки лъг, като ще се преминава по ул. „Васил Левски“, посока кръговото кръстовище на Общински пазари, по ул. „Димитър Икономов-Димитриката“, минава се по ул. „Захари Стоянов“ (покрай РУ на МВР Троян), от там се минава на ул. „Ген. Карцов“ до кръстовището на „Старата къща“, преминава се на ул. „Христо Ботев“ до паркинга на Община Троян, където МПС-та се паркират и шествието продължава пеша по ул. „Христо Ботев“ до кръговото кръстовище и се тръгва по ул. „Симеон Велики“, по ул. „Спас Балевски“, по ул. „Васил Левски“, посока кръговото кръстовище на Общински пазари от там обратно по ул. „Васил Левски“, към пл. „Възраждане“ (последна точка на протеста).


Молим жителите и гостите на града да се запознаят с подадения в уведомлението маршрут, с цел информираност при предприемане на пътувания.


 


2018/protesti2018{/gallery}

2018-11-13 / На вниманието на Диана Христова Недева, Анна Недева, ...


Категория: Община Троян


О Б Я В Л Е Н И Е


№   Об-ТСУ-КР-124


гр. Троян,   09.11.2018 г.


 


 


Община Троян, област Ловеч на основание чл. 128, ал. 3 от Закон за устройство на територията (ЗУТ) съобщава, че е изработен проект на Подробен устройствен план - План за застрояване (ПУП - ПЗ) на поземлени имоти с идентификатори 73198.514.583 и 73198.514.150 по кадастралната карта на гр. Троян с отреждане  „За жилищно застрояване и обществено обслужване“.


 


На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в четиринадесетдневен срок от датата на публикуване на съобщението заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.


 


Проектът е изложен в сградата на Община Троян, ет. 2, стая 30, 9.00 - 12.00 ч.


 


ИНЖ. НИКОЛАЙ ХИТРОВ


Началник на отдел


„ТСУ, кадастър и регулация“ 


 

2018-11-12 / Среща на тема "Факти от света на нормалното ...


Категория: Община Троян

Среща на тема "Факти от света на нормалното раждане и какво още не знаем за Цезаровото сечение"


Център за обществена подкрепа - гр. Троян и Училище за бъдещи родители "Щъркел", гр. Плевен организират съвместно среща на тема "Факти от света на нормалното раждане и какво още не знаем за Цезаровото сечение". Темата ще бъде водена от д-р Гьокова и д-р Василева - АГ специалисти към УМБАЛ "Д-р Георги Странски", гр. Плевен. Гост-лектор ще бъде д-р Преслава Гацева (неонатолог). Презентацията ще бъде допълнена с дискусия на тема "Често срещани заболявания при най-малките".


Срещата ще се проведе на 20.11.2018 г. от 10:30 ч., в залата на Информационно-културен център, гр. Троян.


Участието в срещата е напълно безплатно.


2018-11-12 / Продължава гласуването в класацията „Кмет на ...


Категория: Община Троян

Продължава гласуването в класацията „Кмет на годината“ на изданието Кмета.бг
Кметът на Община Троян Донка Михайлова е номинирана в три категории в годишното издание на класацията „Кмет на годината“.


Конкурсът е инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея, след национално онлайн допитване, всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg.


В тазгодишното издание гражданите са номинирали кмета на Троян в три категории: „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ин витро програми“ и „Кмет на гражданите“. Гласуването става онлайн на https://kmetnagodinata.bg/bg, като всеки може да гласува еднократно и само в една категория. Всеки, който желае може да подкрепи троянския кмет в класацията, в годината, в която Троян отпразнува своята 150-та годишнина.


 


2018-11-09 / Планови прекъсвания на електрозахранването в ...


Категория: Община Троян

Уважаеми клиенти,ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 12 - 16 ноември 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.


 


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ


Дата/период Времетраене Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/


В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www.cez-rp.bg/bg/grafIcI/grafIk-na-planIranI-remontI/


 


Община Троян


На 12.11.2018 г. /09:00 - 16:03 ч.; 09:30 - 16:00 ч./   На 13.11.2018 г. /09:00 - 16:30 ч.; 09:30 - 16:00 ч./   На 15.11.2018 г. /09:00 - 16:30 ч./   На 16.11.2018 г. /09:00 - 16:30 ч./ - Троян, Общ. Троян:   Лъгът


На 12.11.2018 г. /09:15 - 15:30 ч./   На 16.11.2018 г. /09:15 - 15:30 ч./ - Балабанско:   Мах.Факирска, Район Центъра


На 13.11.2018 г. /09:30 - 15:00 ч./   На 15.11.2018 г. /09:30 - 15:00 ч./ - Добродан:   Братя Пацекови, Девети Септември, Иван Данчев, Капитан Шаров, Кирил И Методий, Колю Петров, Марин Семерджиев, Минко Гадев, Минко Троански, Мир, Опълченска, Станю Минков, Стара Планина


На 14.11.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 15.11.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Терзийско, Общ. Троян:   Девети Септември, Захари Стоянов, Кирил И Методий, Найден Минков Стоевски, Никола Даскалов, Цвятко Цвятковски


На 14.11.2018 г. /09:00 - 16:30 ч./ - Троян, Общ. Троян:   Ген.Карцов


На 14.11.2018 г. /09:30 - 11:00 ч./ - Троян, Общ. Троян:   Балкан, Вежен, Ген.Карцов, Георги С.Раковски, Димитър Икономов-Димитрика, Захари Стоянов, Македония, Мизия, Общ.Ж.П.Гара, Опълченска, Пряспа, Станка Исикийска, Стефан Стамболов, Христо Цонковски


На 15.11.2018 г. /14:00 - 15:00 ч./ - Троян, Общ. Троян:   Балкан, Вежен, Ген.Карцов, Македония, Мизия, Пряспа, Стефан Стамболов


На 16.11.2018 г. /09:15 - 12:00 ч./ - Гумощник:   Лакарево, Мах.Лакарево, Мах.Селце, Чакърска


Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозаxранването.


 


CEZ GROUP


За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www. cez-rp. bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp. bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозаxранването в района, който ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на заxранването.

2018-11-09 / Наредба за изменение и допълнение на Наредба №7 за ...


Категория: Община Троян

ПРОЕКТ!!!
Наредба за изменение и допълнение на Наредба №7 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Троян


Прикаченият файл съдържа и МОТИВИ Към проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №7 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Троян

2018-11-09 / Наредба № 8 за условията и реда за организиране на ...


Категория: Община Троян

ПРОЕКТ!!!
Наредба № 8 за условията и реда за организиране на почасови, съботно-неделни и сезонни дейности, като допълнителна услуга по отглеждане на децата в общинска детска градина на територията на община Троян.


Прикаченият файл съдържа и МОТИВИ Към проект на Наредба № 8 за условията и реда за организиране на почасови, съботно-неделни и сезонни дейности, като допълнителна услуга по отглеждане на децата в общинска детска градина на територията на община Троян.

2018-11-09 / ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА ВОДОВЗЕМАНЕ ОТ МИНЕРАЛНА ВОДА ...


Категория: Община Троян

ПРОЕКТ!!!


 


ТАРИФА  ЗА ТАКСИТЕ ЗА ВОДОВЗЕМАНЕ ОТ МИНЕРАЛНА ВОДА  НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТРОЯН


ПРИКАЧЕНИЯТ ФАЙЛ СЪДЪРЖА И МОТИВИ КЪМ ПРОЕКТ ЗА ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА ВОДОВЗЕМАНЕ ОТ МИНЕРАЛНА ВОДА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТРОЯН.

2018-11-09 / Наредба за допълнение на Наредба № 6 за определяне ...


Категория: Община Троян

ПРОЕКТ!!!
Наредба за допълнение на Наредба № 6 за определяне размера на местните  данъци на територията на Община Троян.


Прикаченият файл съдържа и МОТИВИ Към проект за допълнение на Наредба № 6 за определяне размера на местните  данъци на територията на Община Троян

2018-11-09 / Община Троян прави допитване сред гражданите за ...


Категория: Община Троян

Община Троян прави допитване сред гражданите за нови туристически атракции в Троян
Във връзка с Мярка 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктурата за отдих, туристическа инфраструктура“, по която Община Троян може да кандидатства пред местната инициативна група, администрацията отправи допитване до троянци и гости на града – каква нова туристическа атракция биха искали да има в Троян. Запитването е отправено в социалната мрежа Фейсбук, а предложения може да се изпращат и на електронната поща на администрацията postbox@troyan.bg.


Прилагането на мярката цели постигане на балансирано и устойчиво развитие на територията на местната инициативна група (общините Троян, Априлци, Угърчин); обвързване на развитието на туризма с националните и европейски културни и исторически маршрути и с развитие на туристически зони.


Дейностите, които са допустими за реализиране по проекта, включват: изграждане, реконструкция, ремонт, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на туристически информационни центрове; за посетителски центрове за представяне и експониране на местното природно и културно наследство или за центрове за изкуство и занаяти с туристическа цел. Дейности, свързани с изграждане, реконструкция, ремонт и закупуване на съоръжения за туристически атракции, които са свързани с местното природно, културно и/или историческо наследство и предоставящи услуги с познавателна или образователна цел или за туристическа инфраструктура (информационни табели и пътепоказатели за туристически места и маршрути, съоръжения за безопасност, велоалеи и туристически пътеки).


Целта на допитването е събиране на идеи за нови туристически атракции, които жителите и гостите на града биха ползвали. Екипът на администрацията ще разгледа всички предложения, като при възможност (отговаряне на условия, допустимост на разхода и пр.) може да бъдат взети предвид.

2018-11-08 / ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!


Категория: Община Троян

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!


 


Поради изпълнението на обект „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /АИР/“ гр. Троян, ул. „Васил Левски“, в участъка от ул „Радецки“ ул. „Хан Минко Радковски“, ще бъде затворено за движение на пътни превозни средства, поради прокопаване за полагане на тръбна мрежа. Движението ще бъде насочено по обходен маршрут за периода от 09.11.2018 г. до 09.11.2018 г.


Преминаването в участъка на строителни дейности трябва да се извършва с повишено внимание от водачите на ППС.


Община Троян

2018-11-08 / ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!


Категория: Община Троян

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!


 


Поради изпълнението на обект „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /АИР/“ гр. Троян, ул. „Васил Левски“, в участъка от ул „Радецки“ ул. „Хан Минко Радковски“, ще бъде затворено за движение на пътни превозни средства, поради прокопаване за полагане на тръбна мрежа. Движението ще бъде насочено по обходен маршрут за периода от 09.11.2018 г. до 09.11.2018 г.


Преминаването в участъка на строителни дейности трябва да се извършва с повишено внимание от водачите на ППС.


Община Троян

2018-11-07 / Декларации по чл.12, т.1 и чл.12, т. ...


Категория: Община Троян

Декларации по чл.12, т.1 и чл.12, т.2 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси (ЗПРКИ)


2018-11-07 / Декларации по чл.35, ал.1, т. ...


Категория: Община Троян

Декларации по чл.35, ал.1, т.1 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество във връзка с чл.107а, ал.4 от КТ и параграф 1, т.7 от ДР на ЗПКОНПИ


2018-11-06 / Информация за затваряне на пътен участък от ул. ...


Категория: Община Троян

Поради изпълнението на дейности по Текущ ремонт на улици в град Троян, ул. „Генерал Карцов“, в участъка от механа „Старата къща“ до кръстовище с ул. „Цар Калоян“, ще бъде затворено за движение на пътни превозни средства, поради подготвителни дейности. В зоната ще бъдат пропускани само автобуси от градският транспорт. Движението ще бъде насочено по обходен маршрут за периода от 06.11.2018 г. до 09.11.2018 г.


От 12.11.2018 г. до приключване на асфалтовите работи движението на ППС ще бъде изцяло забранено.


Преминаването в участъка на строителни дейности трябва да се извършва с повишено внимание от водачите на ППС.


Община Троян