Вход за потребители              

2018-05-25 / Децата на Троян празнуват


Категория: Община Троян

Децата на Троян празнуват
Цветен детски празник с веселите клоуни Коко и Мъри, популярния български фокусник и илюзонист Рони и Ива - носителката на първа награда за детска магия.


 


2018-05-25 / Националното изложение на художествените занаяти и ...


Категория: Община Троян

АРТ ФЕСТ  -  Балканът вдъхновява

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата  съвместно с Община Троян организират  АРТ ФЕСТ  -  Балканът вдъхновява, който ще се проведе от 1-3 Юни 2018г. в  Националното Изложение – Орешак.


Идеята на Фестивала се изразява в  стремежа на организаторите да обединят въздействието на различните форми на съвременното изкуство –  музика, визуални изкуства, арт инсталации и танцови пърформънси. Всички гости на събитието ще могат да  преживеят    емоцията от великолепните музикални изпълнения, да се насладят на  произведенията на изящните и приложни  изкуства, показани чрез богатите изразни средства на визуалните изкуства. Събитието е адресирано както към младежката аудитория, така и към другите възрастови групи с интерес към взаимодействието човек-природа-изкуство,


в извънградски пространства.


Целта на Фестивала е утвърждаване на ефективен модел на ежегодно културно събитие, обединяващо алтернативни изкуства и съзидание за природата. Представители на различни музикални стилове като: етно,  джаз и  поп музика ще изпълнят пред гостите на Фестивала своите музикални произведения. Всички,  интересуващи се от алтернативно изкуство, представено в нестандартни пространства, хора с траен интерес към теми като екология, хранене, планинарство, съвременни музикални и танцови изкуства,  които споделят идеята „Назад към природата-по-близо до природата” ще могат да станете част  от  едно  вълнуващо   културно събитие в сърцето на Балкана и  да доставят радост на всичките си сетива.


 


За да видите плакатите в цял размер кликнете върху изображението!


 


НИХЗИ, с. Орешак.


 


2018/oreshak{/gallery}

2018-05-25 / Нова визия на входа на града ще посреща гостите на ...


Категория: Община Троян

Нова визия на входа на града ще посреща гостите на 150-годишния Троян


 


Сред дейностите, които общинска администрация планира да посвети на юбилея на града и вече е включила в плана на работа, е трайно обозначаване на северния вход на Троян.


В продължение на дълги години кметът Михайлова и нейният екип водиха редица разговори по отношение на ремонта на входа на града, който няколко десетилетия беше с нелицеприятна визия и лошо инфраструктурно състояние. Днес северният вход на града е ремонтиран, благодарение на съдействието и на министър Николай Нанков, и на Агенция „Пътна инфраструктура“. Поставени са нови бордюри, предстои полагане на износващия асфалт и озеленяване.


Община Троян предстои да обозначи северния вход на града по един достоен начин за знаковия празник. Предстои обособяването на остров, отделящ отбивката за с. Калейца, който ще бъде оформен с бордюри и озеленен с чимове. На терена ще бъде изградена метална конструкция, облицована с италбонд, с изписан надпис „ТРОЯН“, който ще посреща гостите на града. В конструкцията ще бъдат поставени и трите знамена – на Републиката, на града и Европейското знаме.


За 150-та си годишнина Троян ще посрещне своите гости с нова визия и дълготрайно обозначаване на северния вход на града.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-05-25 / В празничния първи юни – първа копка на ...


Категория: Община Троян

В празничния първи юни – първа копка на дългоочаквания Дневен център за деца с увреждания


 


В празничния 1-ви юни, на който празнуват всички деца, кметът на Община Троян Донка Михайлова ще направи първа копка на един от най-дългоочакваните и нужни обекти, посветени на годишнината на Троян – Дневен център за деца с увреждания и техните семейства. Събитието ще е съпроводено с пресконференция и ще се проведе на 1.06.2018 г. от 11:00 ч. на ул. „34-ти Троянски полк“ № 42, непосредствено до ДГ „Осми март“.


Припомняме, че на 14.11.2017 г. Община Троян стартира изпълнението на проект  BG16RFOP001-5.001-0013 „Изграждане на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства в град Троян“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Проектът е с продължителност 22 месеца и е на обща стойност 424 987.00 лв.  Стойността представлява 85% съфинансиране от ЕФРР, в размер на 361 238.95 лв. и 15 %  национално съфинансиране - 63 748.05 лв.


Главната и основна цел на проекта е осигуряване на подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставянето на услуга в общността за деца с увреждания и техните семейства, чрез която ще се гарантира достъпа и правото на всяко дете да получи качествена грижа според неговите индивидуални потребности.


В рамките на проекта ще се финансират дейности за изграждане, обзавеждане и оборудване на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в град Троян. Проектът предвижда осигуряването на основни помещения - зали за групова и индивидуална работа, психосензорна и рехабилитационна зали, кабинети за специалисти и стая персонал, веранда с места за отдих и групова работа и спомагателни (обслужващи) помещения. Предвидено е дворно пространство със сензорна градина, съоръжение за игра на открито за деца с увреждания, беседка, пясъчник и зелени площи.


Изпълнението на проекта ще осигури условия за предоставяне на дневна и консултативна грижа, включваща социална и медицинска рехабилитация, обучение и умения за самостоятелно справяне на децата с увреждания, както и подпомагане техните семейства в грижата за тях.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-05-25 / Кметът Донка Михайлова изнесе презентация пред 40 ...


Категория: Община Троян

Кметът Донка Михайлова изнесе презентация пред 40 кметове от Австрия и откри дискусията за местното самоуправление

По покана на Националното сдружение на общините в Р България, кметът Донка Михайлова взе участие в обучително посещение на делегация от австрийски кметове, която посети общините Горна Малина и Елин Пелин.


Посещението на австрийските представители цели представянето на средни по големина общини и как се справят те със съвременните предизвикателства. Гостуването им беше организирано под егидата на Националното сдружение на общините и във връзка с евро-председателството на България, а срещата се проведе на 17 май.


Кметът Михайлова откри дискусиите, по време на които кметовете се запознаха с дейности, свързани с обслужването на граждани. Троянският кмет представи структурата и настоящото развитие на местното ни самоуправление, компетенциите на българските общини, услугите в сектор образование, здравеопазване, социални дейности, култура, управление на отпадъците, ВиК услуги, превенция от бедствия и аварии и други.


Особен интерес гостите проявиха към финансирането на общинските образователни институции и статута на работещите в тях, функционирането на общинските ВиК дружества. Разисквани бяха местните политики за повишаване атрактивността и конкурентоспособността на селските райони. Не на последно място, интерес за гостите беше и взаимоотношението между кметовете и общинските съвети.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-05-25 / По покана на МРРБ Община Троян представи свои добри ...


Категория: Община Троян

По покана на МРРБ Община Троян представи свои добри практики по време на форум в Банско

Община Троян е сред институциите, които активно работят по темата за комплексното административно обслужване. През месец май Министерство на регионалното развитие и благоустройството покани представител на администрация, който взе участие във Форум за споделяне на добри практики в наградени с Европейски етикет за иновации и добро управление общини, провел се в град Банско.


Пред приблизително 100 участника Община Троян се представи с практиката си, свързана с Комплексно административно обслужване, за която през 2017 година получи отличие. Целта на форума е представяне и мултиплициране на добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България, свързани с 12-те принципа за добро управление на местно ниво, свързани с изпълнението на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа.


Практиките, които бяха представени на форума, са селектирани на основата на представените практики на наградени общини в рамките на четвъртата процедура за присъждане на Етикет за добро управление през 2017 г. Община Троян е кандидатствала в три  процедури до момента и има три отличия от форума. Във всички четири процедури, участници са били 29 общини.


През 2017 г. Община Троян представи своята практика, насочена към обслужването на граждани. Въвеждането на Комплексното административно обслужване (КАО) залага на ефикасността при административното обслужване – целта е да се спестят средства и време на гражданите и бизнеса. От стартирането на КАО в община Троян се наблюдават позитивни ефекти, като: качествено ново отношение на общината към гражданите и бизнеса, акцентиращо на интересите на последните, а не на „трудностите“ на администрацията; намаляване на административната тежест, чрез спестяването на време и средства за гражданите и бизнеса; повишаване на доверието от страна на клиентите към общината, чрез качествено предоставяне на административните и технически услуги по комплексен начин.


Община Троян работи активно за подобряване на административното и техническо обслужване на населението и бизнеса. От изключително голямо значение гражданите и бизнеса да се чувстват комфортно, когато заявяват и получават услуги. За това Общината ще продължи да работи и да предлага на потребителите качествено и модерно административно обслужване в следните направления: Включване на община Троян в електронен обмен на документи между администрациите в Р България, чрез деловодните системи на администрациите. Община Троян използва системата за КАО, като изпраща заявленията на гражданите за услуги чрез електронния обмен. Предлагане на 10 електронни комплексни административни услуги от областна администрация Ловеч, които се изпълняват от община Троян. Целта е да се спести време и средства на гражданите, които посещават областна администрация Ловеч за определени услуги, като заявяват на гише в областна администрация услугата и я получават на гише или на посочен от тях адрес. Електронно връчване на документи – целта е общинската администрация, чрез портала за електронно връчване на документи да изпраща до заявителите на услуги или институции исканите от тях услуги или писма. Чрез портала ще се осъществява: удостоверяване на време на изпращане на документи и съобщения от изпращача; удостоверяване на време на получаване на документи и съобщения от получателя; сигурност и защитеност на комуникацията; доказателствена тежест на комуникацията; гаранция за автентичност на обменените документи, т.е. хартиените удостоверения чрез портала ще бъдат с тежест на оригинален документ.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-05-25 / За четвърта година Община Троян награждава ...


Категория: Община Троян

За четвърта година Община Троян награждава призьорите в „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги“ за 2017 г.

От 2014 година Община Троян постави традицията за връчване на отличия на най-коректните туристически обекти, предоставящи хотелиерски услуги, а именно изпълняват задълженията си към община Троян, към общинския бюджет, произтичащи от Закона за туризма.


Наградите са разпределени в четири категории – за хотел, семеен хотел, къща за гости, стаи за гости. Носителите на наградата се определят измежду всички туристически обекти, предоставящи хотелиерски услуги, категоризирани като места за настаняване, съгласно чл.3, ал.2, т.1 от Закона за туризма. Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги от съответната категория, е този обект, чието процентното съотношение между декларирани и заплатени нощувки спрямо капацитета на обекта за период от една календарна година, е най-голямо.


В годините наградата доби популярност сред хотелиерите и ги стимулира да продължават с коректното изпълнение на своите задължения.


Наградите ще бъдат връчени официално на 30.05.2018 г. в Информационно-културния център в град Троян, в 15:00 ч., непосредствено след приключване на работната среща, на която Общината е домакин. В рамките на срещата всички собственици/ управители на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения на територията на общината ще могат да обсъдят въпросите, които ги вълнуват с представители на Общинска администрация, „Комисия за защита на потребителите“ – гр. Ловеч, Регионална здравна инспекция – гр. Ловеч, Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Ловеч и РУ на МВР гр. Троян.


В навечерието на честванията на 150-та годишнина на града, Община Троян пожелава силен туристически сезон и повишен туристически интерес към нашия регион.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-05-23 / Поздрав по случай 24 май


Категория: Община Троян

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ТВОРЦИ, УЧЕНИЦИ, ПИСАТЕЛИ, ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, ЖУРНАЛИСТИ,


СКЪПИ ТРОЯНЦИ,ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!


 


 


24-ти май носи особено усещане за гордост и патриотизъм! Ежегодно празничното шествие изпъстря троянския площад и ни връща към спомените за първия учител, първия успех,  първите ни стъпки в училище.


В навечерието на 150-та годишнина на град Троян отдаваме почит към делото на двамата Солунски братя, които са символ за стремежа на народа ни към просвещение и духовно израстване.


Скъпи културни дейци,


Пожелаваме ви всеки ден да получавате уважение и признателност за своите постижения. Бъдете целеустремени, уверени и възпитавайте любов към знанието!


 


Светъл празник, троянци!
Инж. Петко Пенков                                                                                                                                                  Донка Михайлова


Председател на ОбС-Троян                                                                                                                      Кмет на Община Троян


 


2018-05-22 / Обявление от държавен вестник от 22,05,2018г.


Категория: Община Троян

О Б Я В А


 


Общинска администрация гр. Троян съобщава, че в Държавен вестник бр. 40 от 15.04.2018г. са обнародвани:


РЕШЕНИЕ № 704 от 26 април 2018 г. На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 и чл. 150 от ЗУТ и решение на Общин- ския експертен съвет по устройство на територията Общинският съвет – гр. Троян, реши: Одобрява проект на подробен устройствен план-схема и парцеларен план за техническа ин- фраструктура като част от комплексен проект за инвестиционна инициатива на оптична кабелна линия за с. Добродан, с. Врабево и с. Дебнево, засягаща част от уличната мрежа на селата и поземлени имоти с идентификатори 21590.24.185, 21590.51.48, 12108.504.20, 12108.247.117, 20300.181.129, 20300.201.9, 20300.202.83, 20300.211.29 и 20300.43.13 по кадастралните карти на землища Добродан, Врабево и Дебнево. Графичната част на проекта е неразделна част от настоящото решение. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението може да бъде обжалвано чрез органа, издал акта, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ловеч. Председател: П. Пенков


РЕШЕНИЕ № 705 от 26 април 2018 г. На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 от ЗУТ и решение на Общинския експертен съвет по устройство на територията Общинският съвет – гр. Троян, реши: Одобрява проект на подробен устройствен план-схема на техническата инфраструктура – во- доснабдяване – трасе на водопроводно отклонение за захранване с питейна вода на поземлен имот с идентификатор 55587.104.801, УПИ І-056012 – „За производство на строителни материали за довър- шителни работи“, с. Патрешко, преминаващо в обхвата на път – общинска собственост, с иден- тификатор 55587.55.110, с. Патрешко. Графичната част на проекта е неразделна част от настоящото решение. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението може да бъде обжалвано чрез органа, издал акта, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ловеч. Председател: П. Пенков


РЕШЕНИЕ № 706 от 26 април 2018 г. На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА, чл. 129, ал. 1 и чл. 134, ал. 2, т. 2 от ЗУТ, Решение № 8 от протокол № 6 от 7.03.2018 г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) Общинският съвет – гр. Троян, реши: Одобрява проект на подробен устройствен план – план за регулация и застрояване за частично из- менение на застроителния и регулационен план (ПУП – ПРЗ за ЧИЗРП) на с. Чифлик, като квар- тали 3 и 4 се сливат частично и се обособява нов квартал 40, в който се обособяват: – нови урегулирани поземлени имоти (УПИ) І-460, 461, 463, 464, 465, 466, 468, ІІ-467, 469, 471, 472, ІІІ-286, 459, 470, 472, ІV-284, 285, 458 и V-282, 283, 385, 455, 457, при обособена устройствена зона за всички новообособени УПИ „Жилищна – малкоетажно застрояване – Жм“, с показатели: плътност на застрояване – до 60 %; коефициент на интензивност – до 1,2; минимална озеленена площ – 40 %; застрояване – свободно; – преномерират се парцели VІ-384 в ХІІ-384, VІІ-388, 389 в ХІ-388, 389 и VІІІ-390 в Х-390; – на улица с о.т. 5-4-3 се създава нова осова точка с № 533; Показатели: зона – Жм; застрояване – сво- бодно; височина – до 10 м; плътност = max 60 %; Кинт. = max 1,2; озеленяване = min 40 %; застро- яване – свободно. Графичната част на проекта е неразделна част от настоящото решение. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението може да бъде обжалвано чрез органа, издал акта, в 30-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Ловеч. Председател: П. Пенкоподробен устройствен план до общинската администрация.


Плановете са изложени в сградата на Община Троян, ет. 2, стая № 31, всеки работен ден.


ОТ ОБЩИНА ТРОЯН


 

2018-05-22 / Заповед за организация на движението по случай 24-ти ...


Категория: Община Троян


 


З А П О В Е Д
№ 610 /21.05.2018 г.

На основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА, с цел опазване живота и здравето на гражданите, недопускане настъпването на ПТП, спазване разпоредбите на ЗДвП и постигане оптимална организация на движението по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост


 


Н А Р Е Ж Д А М


 


1.За времето от 10.40 часа до 11.00 часа на 24.05.2018 г. ЗАБРАНЯВАМ движението на ППС по ул. „Любен Каравелов“ в  участъка от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ до кръстовище на ул. „Любен Каравелов“ с ул. „Стара Планина“.


2.За времето от 10.50 часа до 11.00 часа на 24.05.2018 г. ЗАБРАНЯВАМ движението на ППС по ул. „Стара Планина“ в участъка от кръстовище на ул. „Любен Каравелов“ с ул. „Стара Планина“ до кръстовището на ул.“Стара Планина“ с ул. „Васил Левски“.


Движението на ППС по забранените участъци да се възстановява непосредствено след преминаването на празничното шествие.


3. За времето от 11.00 часа до 11.30 часа на 24.05.2018 г. ЗАБРАНЯВАМ движението на ППС по ул. „Васил Левски“ в участъка от кръстовище на ул. „Васил Левски“ с ул. „Стара Планина“ до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Симеон Велики“


Движението на ППС по забраненият участък да се възстановява непосредствено след преминаването на празничното шествие.


4. Временно ЗАБРАНЯВАМ спирането на таксиметрови автомобили на стоянката, на ул. „Васил Левски“ – централна градска част от тото-пункта до пресечката с ул. „Симеон Велики“.


 


Контрол по изпълнението на Заповедта възлагам на Началника на РУ „Полиция” – Троян.


 


Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на Община Троян и на интернет страницата на вестник „Троян 21”.


 


Заповедта да се доведе до знанието на заинтересованите лица.


 
ДОНКА МИХАЙЛОВА


Кмет на Община Троян


2018-05-21 / От Община Севлиево информират за временна забрана ...


Категория: Община Троян

От Община Севлиево информират за временна забрана за движение на общински път GAB1165 /III-404, Севлиево-Градница/


 Уважаеми троянци,


 


Със свое писмо ДД-6-А-02-01.45/ 17.05.2018 г. Община Севлиево информира, че: Във връзка с тържествено отбелязване на 142-годишнина от Априлското въстание в Севлиевския край и събитията, които ще се проведат на 26 май 2018 г. от 10.30 ч. в местността Боаза, Община Севлиево въвежда временна забрана за движение на общински път GAB1165 /III-404, Севлиево-Градница/.


За нормално протичане на събитията на 26 май в местността Боаза и съгласно Заповед на кмета на община Севлиево, ще бъде въведена временна забрана за движение от 08.00 ч. до 13.00 ч. 26.05.2018 г. на общински път GAB1165 /III-404, Севлиево-Градница/ Сенник – Душево – Столът - Боазът - мах. Лумпари -Градница общ. Севлиево – Троян - Априлци в участъка от разклона за с. Кръвеник до разклона за с. Млечево.


Движението на пътни превозни средства ще се осъществи по обходен маршрут, общински път GAB3170, Стар Кръвеник – Кръвеник и общински път GAB2167, с. Столът (м. Кантона)-Млечево-Гумощник.
 


Общинска администрация гр. Троян

2018-05-21 / Кметът Михайлова благодари на всички, които ...


Категория: Община Троян

Кметът Михайлова благодари на всички, които повярваха в проектите за повишаване на енергийна ефективност


 
На 18.05.2018 г., в Информационно-културния център в Троян се проведе заключителна пресконференция по проект „Повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради находящи се в гр. Троян-I”.


Проектът се реализира в изпълнение на Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG16RFOP001-2.001-0116-C01, подписан на 19.10.2016 г. между Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в качеството си на Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и Община Троян, в качеството си на бенефициент. В рамките на проекта бяха реализирани дейности по подобряване на енергийната ефективност на 10 бр. многофамилни жилищни сгради, находящи се в град Троян с адреси: ул. „Св. св. Кирил и Методий“ №17, блок „Наука“; ул. „Христо Цонковски“ №2; ул. „Симеон Велики“ №97-99; ул. „Стара планина“ №19; ул. „34-ти Троянски полк“ №13; ж.к. „Буковец“, бл. 7; ул. „Захарий Стоянов“ №10; ж.к. „Буковец“, бл. 5; ул. „Тодор Петков“ №4; ул. „Пейо К. Яворов“ №12.


Официалните лица на събитието, на което представители на реновираните сгради получиха Удостоверения за въвеждане в експлоатация, бяха: кметът Донка Михайлова, заместник-областният управител Бойко Пъдарски, председателят на ОбС-Троян инж. Петко Пенков, ръководителят по управление и изпълнение на проекта инж. Николай Райковски и неговия екип, представители на фирмите-изпълнители, жители на Троян.


„Благодаря на всички представители на етажната собственост, които въпреки първоначалните си съмнения към този проект ни повярваха“, каза кметът Михайлова. Тя припомни на гостите последователната политика, която Община Троян следва, а именно – усилията в посока подобряване качеството на живот на гражданите на общината. Кметът Михайлова каза още, че за втора поредна година в програмата за текущ ремонт на Община Троян се залагат средства, които ще бъдат използвани за облагородяване на междублокови пространства в по-големите квартали на гр. Троян и припомни за програмите „Красив Троян“ и „Обществен форум“, които подобряват градската среда.


Инж. Райковски, ръководител на екипа за управление на проекта представи изпълнените дейности, резултатите от работата и фирмите, които работиха по обектите. Всички сгради имат изпълнени енергоспестяващи мерки, предписани като задължителни в обследването и водещи най-малко до клас на енергопотребление „С“. Всички 10 многофамилни жилища, които са със 73 самостоятелно обособени обекта, днес могат да разчитат на това, че вече ще имат намалени разходи за енергия, подобрени условия за живот, а сградите са с удължен жизнен цикъл.


Заместник-областният управител Бойко Пъдарски изтъкна работата на общината, като каза, че днес присъства на една от заключителните пресконференции, а някои общини едва сега започват работа по проектите.


В края на събитието кметът Донка Михайлова връчи официално на всички представители на жилищните сгради удостоверенията за въвеждане в експлоатация.


2018/21.05{/gallery}

2018-05-21 / ОБЩИНА ТРОЯН ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ „ПОВИШАВАНЕ НА ...


Категория: Община Троян


 


ОБЩИНА ТРОЯН ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ „ПОВИШАВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, НАХОДЯЩИ СЕ В ГР. ТРОЯН - IПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“ 2014-2020 г.

На 18.05.2018 г. /петък/ в Информационно-културния център на гр. Троян, се проведе заключителната пресконференция по Проект №BG16RFOP001-2.001-0116 „Повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради, находящи се в гр. Троян - I“. Проектът  се изпълнява по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №BG16RFOP001-2.001-0116-C01 от 19.10.2016 г., финансиран по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“, която се реализира в рамките на Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрова в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.


По проекта бяха изпълнени дейности за подобряване на енергийната ефективност на 10 бр. многофамилни жилищни сгради със 73 самостоятелно обособени обекти (71 бр. с жилищно предназначение и 2 бр. със стопанско предназначение.


Гости на заключителната пресконференция бяха г-жа Донка Михайлова – кмет на Община Троян, г-н Петко Пенков - председател на Общински съвет - Троян; г-н Бойко Пъдарски - зам.-областен управител на област Ловеч, инж. Николай Райковски – ръководител на проекта, представител на Областен информационен център, представители на общинска администрация, представители на фирмите изпълнители, граждани.Инж. Николай Райковски – Ръководител на екипа за изпълнение на проекта представи изпълнените дейности и очакваните ефекти върху околната среда в резултат от изпълнението на проекта, а именно: повишен комфорт на сградите; повишаване на жизнения стандарт на живущите; 10 бр. обновени сгради с изпълнени мерки за енергийна ефективност и постигнат клас „С“; 71 бр. домакинства, преминали в по-горен клас на енергопотребление; намаляване на емисиите на парникови газове – очаквано годишно намаляване на емисиите на парникови газове – 118,72 СО2 тон/година; опазване на околната среда.


Госпожа Донка Михайлова – Кмет на Община Троян, връчи удостоверенията за въвеждане в експлоатация на сградите на техните собственици.www.eufunds.bg


Този документ е създаден в рамките на проект №BG16RFOP001-2.001-0116 „Повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради, находящи се в гр. Троян - I“, включващ сградите: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №17, блок „Наука“; ул. „Христо Цонковски“ №2; ул. „Симеон Велики“ №97-99; ул. „Стара планина“ №19; ул. „34-ти Троянски полк“ №13; ж. к. „Буковец“, бл.7; ул. „Захари Стоянов“ №10; ж. к. „Буковец“, бл.5; ул. „Тодор Петков“ №4; ул. „Пейо Крачолов  Яворов“ №12, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Троян и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.


2018-05-21 / Планови прекъсвания на електрозахранването в ...


Категория: Община Троян

Уважаеми клиенти,ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.  Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.  Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 21 май - 24 май 2018 г.  включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности. 


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ
Дата/период    Времетраене   Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/


В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www. cez-rp. bg/bg/grafIcI/grafIk-na-planIranI-remontI/.


 


Община Троян
На 21.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 22.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 23.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 25.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гумощник: Клиновци, махала Реката, УПИ I Кв. 35, Цанко Влаховски, Чакърска


На 21.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 22.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 23.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 25.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Патрешко: Местн. Далешка, Местн. Златешка, Местн. Минева Къща, Местн. Предела, Местн. Спасовска


На 21.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 22.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 23.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 25.05.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Троян, Общ. Троян: Димитър Икономов-Димитрика


На 22.05.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Орешак, Общ. Троян: Амбарица, Васил Левски, Вилна Зона, Иван Лалев, Кичура, махала Коевски Ливадки, Първа, Раю Ганковски, Стара Планина


На 22.05.2018 г. /12:30 - 16:00 ч./ - Орешак, Общ. Троян: Балкан, Данчо Василешки, Иван Павлов, Неофит Калчев


На 23.05.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Старо Село, Общ. Троян: Централна, Шарбан


На 23.05.2018 г. /12:30 - 16:00 ч./ - Старо Село, Общ. Троян: Калник, Мест. Стопански Двор, Ралчевска, Централна


На 25.05.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Дебнево: Балкан, Видима, Възраждане, Девети Септември, Доктор Казаков, Дружба, Златешка, Калчо Консулов, Клокотница, Крайбрежна, Люлякова, Мир, Оборище, Осми Март, Първомайска, Радецки, Стара Планина, Троян, Червено Знаме, Червещица


На 25.05.2018 г. /12:30 - 16:00 ч./ - Дебнево: Боровец, Васил Драганов, Видима, Девети Септември, Дружба, Здравец, Златешка, Зънтаров, Илия Матев, Лъгът, Люлякова, Петко Колев, Христо Ботев, Христо Чулев, Явор


 


Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозаxранването.


 


CEZ GROUP


 За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www. cez-rp. bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp. bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозаxранването в района, който ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на заxранването.

2018-05-18 / Празнично шествие по случай 24 май


Категория: Община Троян

Празнично шествие по случай 24 май


 


Община Троян организира празнично шествие по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.


 2018-05-17 / В Община Троян се обявява прием на документи на ...


Категория: Община Троян


 


АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ


Приемна грижа–професионална грижа


в семейна среда за деца в риск


 


В Община Троян се обявява прием на документи на кандидати за професионално приемно семейство по Проектът "Приеми ме 2015". Съгласно План за развитие на социалната услуга „Приемна грижа“ за Община Троян в периода 2017/2018 г., се явява необходимост за прием на документи на кандидати за приемен родител или приемно семейство с профил за дете от 0 год. /ниво родилен дом/ до 12-годишна възраст.


Професионалният родител трябва да притежава следните качества:  • Да има достатъчно пространство в дома си и време да общува с настаненото дете;

  • Да е клинично здрав;

  • Да не е осъждан;

  • Да не е лишаван от родителски права;

  • Да няма проблем с алкохол и наркотици;

  • Да е отговорен;


Кандидатите за професионален приемен родител/ семейство сключват Договор за предоставяне на обучение и провеждане на оценка, като  преминават базово обучение и допълнителна квалификация за професионална приемна грижа.


Професионалните приемни родители, след настаняване на дете получават финансово възнаграждение:


2018-05-17 / Кметство село Белиш кани жителите и гостите на ...


Категория: Община Троян

Кметство село Белиш кани жителите и гостите на общината на Празника на селото на 26.05.2018 г.


 


Кметство село Белиш кани жителите и гостите на общината на Празника на село Белиш, който ще се проведе на 26.05.2018 г., от 11:00 ч.


Празненството ще включва разнообразна културно-музикална програма. За желаещите е организиран и безплатен автобусен транспорт, който тръгва в 10:30 ч. от автогарата в гр. Троян.


 


Заповядайте в Белиш!

2018-05-16 / Млади еколози дискутираха теми, свързани с ...


Категория: Община Троян

Млади еколози дискутираха теми, свързани с отпадъците с кмета Донка Михайлова


 В началото на седмицата кметът Донка Михайлова се срещна с Паулена, Боби и Боряна от СУ „Васил Левски“ гр. Троян. Повод за ученическото посещение в общинската администрация е участието на шестокласниците с проект на XXVII международен екологичен форум „СРЕБЪРНА, 2018“.


Кметът Донка Михайлова и екологът на Общината – Таня Рогачева, отговориха на въпросите на троянските ученици, които подготвят участието си в гр. Силистра. Темата на тазгодишния проект е „Битови и промишлени отпадъци“. Учениците и кметът си говориха за разделното събиране, за новия мащабен проект, който Общината ще реализира - „Проектиране и изграждане на допълнителна инфраструктура (инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци) за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион Троян, включващ общините Троян и Априлци“, за нивото на праховите частици и мерките, които общината предприема за намаляване замърсяването, както и за инициативите, в които учениците биха могли да се включат. Учениците показаха висок интерес и загриженост за околната среда. Предстои до края на седмицата, заедно със своя ръководител да посетят депото за битови отпадъци и пречиствателната станция, с което да обогатят знанията си и да получат допълнителна информация за своя проект.


Пожелаваме успех на младите еколози!


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"


 


2018/eko{/gallery}

2018-05-14 / Покана за заключителна пресконференция по проект ...


Категория: Община Троян

Покана за заключителна пресконференция по проект "Повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради находащи се в Гр. Троян-1" .


 
2018-05-02 / Общински комитет "Васил Левски" - Троян ...


Категория: Община Троян

Общински комитет “Васил Левски” – Троян организира среща-разговор “Новооткритият Хаджийски”.  • Тони Николов – гл. редактор на портал “Култура”

  • проф. Цочо Бояджиев

  • Йонко Йончев – управител на издателство “Рива”


Представяне на книгата неизвестни ръкописи на Иван Хаджийски “Откъде започнахме ние”.


Събитието ще се проведе на 3 май (четвъртък), 18.00 ч., в Информационно-културен център, Троян