Вход за потребители              

2018-09-17 / Фонд „150 години Троян“ набира средства за един ...


Категория: Община Троян


 


2018 г. е специална за всички троянци, които живеят в балканджийския град или са родени тук. Специална е и за тези, които в годините са станали приятели на града. На 14 октомври тържествено ще отбележим 150-та годишнина от обявяването на Троян за град.


Есенните месеци са изпълнени със събития, посветени на годишнината. Предстои Български фестивал на сливата; 13 октомври - посветен на годишнина от рождението на именития ни съгражданин – Иван Хаджийски; честване Деня на българската община с изложба, която ще бъде експонирана в алеята при библиотеката; изложба, с която ще бъдат представени характерни черти на града и моменти от историята на Троян в Парламента в гр. София. Троян ще бъде представен и на Годишната среща на местните власти в к. к. Албена, предстоят много празнични концерти и други.


По традиция, троянци са съпричастни към важните събития за града. За достойно посрещане на годишнината, Община Троян учреди специален фонд, средствата от който ще се използват финансово обезпечаване на дейностите, включени в плана за отбелязване на годишнината. Планът е приет от организационен комитет, включващ кметовете на Троян (от промените насам), общински съветници, представители на културни институции, журналисти, активни граждани. Ще се радваме ако подкрепите усилията на Общината и участвате в набирането на средства.


Всеки, който желае да помогне за реализирането на дейностите в празничната година, може да го направи чрез дарение по дарителската сметка на община Троян:


Дарителска сметка за набиране на средства:


ОБЩИНА ТРОЯН


СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ


ОБЩИНСКА БАНКА – АД


BIC: SOMBBGSF


IBAN: BG16SOMB91308433730544


Код за вид плащане 445100


 


Средствата ще бъдат разходени за реализирането на събитията от празничния календар на общината, като ще бъде даден публичен отчет за разходване на средствата от даренията.

2018-09-17 / Криско – голямата изненада на младежката вечер на ...


Категория: Община Троян

Традицията на провеждане на Български фестивал на сливата, която Община Троян и НИХЗИ с. Орешак спазват вече повече от четвърт век, е една от най-обичаните и сред най-очакваните в събитийния план за годината.


Всяка година организаторите се стремят да предлагат на гостите разнообразна програма и тематично обособени дни, посветени на сливовия плод и известната троянска сливова ракия. Неизменна част от празника е и вечерта, посветена на младежката публика. Тази година, на 23 септември, на троянска сцена ще излязат едни от най-популярните в момента изпълнители от българската сцена – Ева Георгиева, Жана Бергендорф и Криско.


Ева Георгиева (позната като EVA) е млада, талантлива и много чаровна. Занимава се от тригодишна с музика, отраснала е в семейство на музиканти и музиката е нейната най-голяма любов. Ева Георгиева е завършила музикалното училище в София. Голямо предизвикателство пред Ева Георгиева е нейното участие в уеб сериал, с който тя става особено популярна сред тинейджърите. EVA печели безброй награди от конкурси и фестивали за пеене. Участва в театрални пиеси, мюзикъла „Кабаре” в Музикалния театър и други. Била е бек вокал на почти всички наши естрадни изпълнители и в телевизионни предавания, като „X Factor“, „Като 2 капки вода“, „Аз обичам България!“, „България търси талант“ и други.


Жана Бергендорф е победител в риалити формата „X Factor“ за 2013 г. Жана е носителка и на наградата „Жена на годината 2014“, в категория Сцена/Музика на сп. „Grazia“. Малко след премиерата на „Невъзможни сме сами“ е отличена и за „БГ Дебют“ на Годишните музикални награди на БГ Радио 2015. През 2014 и 2015 г. е в списъка на най-влиятелните популярни личности в България на сп. Forbes. През 2018 г. представи България на формата „Евровизия“.


Криско израства в семейство на музиканти и неговавта професионална музикална кариера стартира в детските му години в музикалните предавания. През 2005 година започва да пише за себе си Поп, R&B и Хип-хоп песни, а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да прави песни и за българските популярни изпълнители. Криско работи с изпълнителите Лора Караджова, Бобо, Сантра, Мария Илиева, Deep Zone, Ангел и Моисей, Елица Тодорова, Миро, Невена Цонева, Любо, Дивна, рок група „Конкурент” и други. Освен изпълнител той е и музикален продуцент.


 


2018-09-17 / Васил Найденов и Силвия Кацарова ще поздравят ...


Категория: Община Троян


Наближава голямото честване на 150-та годишнина от обявяването на Троян за град, а празничният Петковден ще предложи богата и разнообразна програма на жителите и гостите на града.


След като организаторите разкриха едно от ключовите събития – 3D мапинг шоу, което ще бъде проектирано върху фасадата на една емблематична сграда (НЧ „Наука-1870 г.), то идва ред да бъдат обявени и изпълнителите, които ще се грижат за доброто настроение на всички гости.


Празникът на 150-годишния град ще премине под мелодичните гласове на едни от най-обичаните български изпълнители – Васил Найденов и Силвия Кацарова. Удоволствието да пеят на една сцена с популярните български звезди ще имат и троянските таланти – Ани Ненова и Радко Петков. Концертът ще се проведе на централния площад в града.


Община Троян представя и цялата програма за празничния Петковден и кани всички жители, приятели на Троян, тези, които са родом от Троян и тези, които отдавна не са идвали, да отпразнуваме заедно знаковата годишнина!


 


ПРОГРАМА ЗА 14 ОКТОМВРИ 2018 г.


 


09.00 ч. Света Божествена литургия


Църква „Света Параскева-Петка“


 


10.30 ч. Дефиле и концерт на духовите оркестри на Сухопътните войски на Българската армия, на Ботевград, Ловеч и Троян


Централен площад „Възраждане“


 


12.00 ч. Тържествено издигане знамето на град Троян


Централен площад „Възраждане“


 


12.30 ч. Тържествена сесия на Общински съвет-Троян

13.30 ч. Откриване изложба „Провинциална хроника“


Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства-Троян


 


15.30 ч. Децата на Троян празнуват – забавни и спортни игри


Градинката пред Информационно-културен център – Троян


 


17.30 ч. Шоу-спектакъл на Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки – Троян


Централен площад „Възраждане“


 


18.00 ч. Празничен концерт с участието на Васил Найденов, Силвия Кацарова, Ани Ненова и Радко Петков – Гласът на България


Централен площад „Възраждане“ 


20.00 ч. 3D мапинг шоу и пиротехнически спектакъл

2018-09-17 / Отново бележим скок в инвестиционната активност в ...


Категория: Община Троян

Още при изтичането на първото тримесечие от настоящата година, Община Троян отбеляза ръст в инвестиционната активност. Същата тенденция се запазва и към 1 септември 2018 г.


Ръст в инвестиционна активност към 1 септември 2018 г. бе отчетена в общинската администрация. Значителен ръст се наблюдава при одобрените инвестиционни проекти и издадените строителни разрешения спрямо 2017 г. (издадени 67 бр.), като за периода до 1 септември са издадени 129 бр. За пореден период Община Троян е най-големият работодател в сферата на строителството.


Значително по-висока активност се наблюдава в строителството на нови мощности на местния бизнес – одобрени са проекти на „Калинел“, „ХЕДОН“ ЕООД, „СОФАРМА” АД, „МАСТЪР - ПИК” ООД и други.


Значително   са се увеличили издадените разрешения за изработване на ПУП (39 за 2017 г. – 51 за 2018 г.) и въведените в експлоатация обекти (35 за 2017 г. – 51 за 2018 г.). Това показва, че повишената инвестиционна активност ще запази своя темп до края на 2018 г.

2018-09-17 / Продължава текущият ремонт на тротоари и улици в гр. ...


Категория: Община Троян


Продължава активният сезон, свързан със строителство и ремонтни дейности в община Троян. По план вървят дейностите, свързани с реализирането на два от най-мащабните проекти в града – реконструкция Малък пазар и кръгово кръстовище при АИР-а.


Завърши текущият ремонт на части от троянските улици: „Христо Ботев“, „Бочо Донев“, „Юри Гагарин“, „Алея Болница“, като бяха асфалтирани общо 2360,63 м2, на стойност 55 481.84 лв. Приключи цялостното преасфалтиране на улиците „Цар Калоян“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Георги Бенковски“, Еделвайс“, като извършените дейности по тези четири улици възлизат на 95 918.02 лв. Бяха изкърпени общо 20 улици, с единични кръпки, като дейностите продължават.


570 м2 нова асфалтова настилка и 91 м2 бордюри бяха положени при северния вход на град Троян (ул. „Васил Левски“), които са на обща стойност 19 191.65 лв. Изпълнени са още нови тротоари (общо 1095 м2 тротоарни плочи) при ж.к. „Буковец“ бл. 5 и бл. 7, на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и ул. „Цар Калоян“, на обща стойност 43 000 лв.


Над 190 000 лв. са вложени по текущ ремонт в селата Калейца, Орешак, Шипково, Бели Осъм, Балканец, Горно Трапе, Терзийско, Черни Осъм, кк Беклемето, където е положена 10 590,16 м2 нова асфалтова настилка. Остават още 13 населени места, в които се работи по текущия ремонт.


Към началото на месец септември е извършено изкърпване на общинска пътна мрежа: път за мах. Райковска, път за кв. Попишка, път Бели Осъм-Чифлик; Балабанско-Терзийско-Коман; път мах. Бърдене (с. Голяма Желязна), път Добродан-Врабево или общо 3425 м2, на обща стойност 54720 лв. Преасфалтирани и изкърпени са участъци от общински път с. Белиш – общо 3690 кв. м. До края на месец септември предстои преасфалтиране на участък от път с. Гумощник и участък от път за махала Миленча, с. Черни Осъм.

2018-09-17 / Планови прекъсвания на електрозахранването в ...


Категория: Община Троян

Уважаеми клиенти,ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 17 - 21 септември 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.


 


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ


Дата/период Времетраене Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/


В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www.cez-rp.bg/bg/grafIcI/grafIk-na-planIranI-remontI/


 


Община Троян


На 17.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ На 18.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ На 19.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ На 20.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ На 21.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гумощник: Клиновци, Мах.Реката, УПИ I Кв.35, Цанко Влаховски, Чакърска


 


На 17.09.2018 г. /09:30 - 16:00 ч./ - Голяма Желязна: Ганчо Моев, Георги Бенковски, Желязвенска Комуна, Марин Гачев, Марин Ив Кинкин, Мах.Сойчанско, Октомврийска, Петко Доневски, Симеон Маринов, Тринайсет Века България, Цано Драголов


 


На 18.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Патрешко: Местн.Далешка, Местн.Златешка, Местн.Минева Къща, Местн.Предела, Местн.Спасовска


 


На 18.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Троян, Общ. Троян: Димитър Икономов-Димитрика


 


На 19.09.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Чифлик, Общ. Троян: Вилна Зона, Никола Войновски


 


На 19.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Бели Осъм: Дочо Чакъров, Кокиче, Стоян Българенчето


 


На 20.09.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Терзийско, Общ. Троян: Девети Септември, Захари Стоянов, Кирил И Методий, Найден Минков Стоевски, Никола Даскалов, Цвятко Цвятковски


 


На 20.09.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Троян, Общ. Троян: Кв.Балкан, Мах.Средно Трапе


 


На 20.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Балабанско: Зона Вилите, Мах.Магунска, Мах.Мутевска, Мах.Факирска, Мах.Шошковска, Местн.Габърска, Район Центъра


 


На 20.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Горно Трапе: Дочо Гадев, Мах.Длъжковска, Мичо Димитров-Ганди, Мичо Райковски, Стара Планина


 


На 20.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Терзийско, Общ. Троян: Баба Тонка, Балкан, Васил Левски, Грънчар, Девети Септември, Дядо Герасим, Дядо Стайко, Захари Стоянов, Иван Вазов, Иван Дочев Дочковски, Изгрев, Караулна Четворка, Кирил И Методий, Ковачовец, Коман, Местн.Коман, Местност Пъпровци, Найден Минков Стоевски, Никола Даскалов, Първомайска, Стойко Л.Донковски, Стойко Хр.Дулевски, Терзийска, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Цвятко Цвятковски


 


На 20.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Троян, Общ. Троян: Мах.Длъжковска, Местност Алдишки Рът


 


На 20.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Шипково: Александър Стамболийски, Ангел Дръндаров, Бор, Васил Коларов, Васил Левски, Васильов, Вежен, Венеца, Вилна Зона, Георги Димитров, Димитър Илиев, Дунав, Еделвайс, Захари Стоянов, КаПИтан Никола Войновски, Кирил И Методий, Ковачевец, Комсомолска, Крушево, Мир, Първомайска, Ръждавец, Слънчев Бряг, Стадион, Стара Планина, Христо Ботев, Червено Знаме, Шипковски Бани


 


На 21.09.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Белиш: VIII-45 Кв 16, Доктор Райко Радевски, Иван Ковачев, Къню И Додю Докови, Марин Лазаров, Стара Планина, Стойчо Илевски


 


На 21.09.2018 г. /12:30 - 16:00 ч./ - Белиш: Гадевска, Гадю Иванов, Мах.Минковска, Нено Даракчиев, Стара Планина, Христо Герганов, Цанко Иванов


 


Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозаxранването.


 


CEZ GROUP


За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www. cez-rp. bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp. bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозаxранването в района, който ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на заxранването.

2018-09-14 / Над 100 заявления от занаятчии, желаещи да се включат ...


Категория: Община Троян

Над 100 заявления от занаятчии, желаещи да се включат в Улица на занаятите на предстоящия Български фестивал на сливата, постъпиха в Община Троян
Всяка година интересът към Улица на занаятите расте и все повече занаятчии от цялата страна изявяват желание да представят своите произведения на Български фестивал на сливата.


Комисия, назначена от Кмета на Община Троян, разгледа всички заявления на желаещите да се включат в традиционната Улица на занаятите, постъпили в администрацията. Над 100 заявления бяха подадени в обявения срок. През настоящата година бяха оповестени нови правила, според които участие в Улица на занаятите се допуска единствено за лица, притежаващи Майсторско свидетелство или диплома (удостоверение), удостоверяваща квалификация в областта на изкуствата или занаятите. Копие от документа беше изисквано задължително към Заявката за участие. Разпределянето на терените се извърши от Комисията, на база посочената в заявлението информация за предмет на дейност, възможност за демонстрация на занаяти или художествени изкуства, снимков материал на собствените занаятчийски произведения или произведения на художествените изкуства, опит от предишни участия.


Тазгодишното издание ще генерира и допълнителни приходи на Общината, тъй като вече всеки занаятчия ще заплаща такса за участието си на празника.


Керамика, накити, художествени облекла, пирография, сувенири от кожа, икони и много други произведения на 100 български майстори ще бъдат част от пъстрата Улица на занаятите. Специално място ще има и за плодовете, чиито празник се отбелязва – сливи, изделия от сливи и сливова ракия.


 


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"


 


2018-09-14 / Да изчистим България за един ден


Категория: Община Троян

Уважаеми съграждани,
На 15 септември ще се реализира инициатива от кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. Всеки, който желае да се включи, може да получи ръкавици и чували за събиране на битови отпадъци, изхвърлени неправомерно около жилищата или местата за отдих, на 14.09.2018 г. (петък), в стая №17, в часовете 08.00-12.00 и 13.00-17.00 ч.


Събраните в чували отпадъци поставяйте в най-близките съдове за битови отпадъци (контейнери). При необходимост от почистване на съдовете на 15 и 16 септември (събиране и транспортиране на отпадъците), може да подавате сигнал на дежурния телефон в Община Троян: 0670/68050.


 

2018-09-14 / Община Троян е с нов Секретар. ...


Категория: Община Троян

Община Троян с нов Секретар. Цветелина Калчева заема позицията от 13 септември

Цветелина Калчева е новият секретар на Община Троян. След проведения през месец август конкурс, от 13 септември тя поема позицията, която беше овакантена в края на 2015 година. Секретарят на общината организира, координира и контролира функционирането на общинската администрация за точното спазване на нормативните актове.


Г-жа Калчева познава общинската администрация, начина на работа и проблемните звена в нея. Работи в структурата от 2013 г., като до момента заемаше позицията главен експерт „Търговия и туризъм“. Завършила е Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов и е магистър по „Маркетинг“ и бакалавър по „Международни икономически отношения“. По време на обучението си в университета, печели европейска стипендия Еразъм и учи един семестър „Бизнес икономика“ в Гелзенкирхен, Германия. Има опит като ръководител на малки екипи. Владее свободно немски и английски език. Инициатор на различни иновативни проекти, реализирани в Троян, в сферата на туризма и популяризирането на Троян като атрактивна туристическа дестинация.


В предстоящата

2018-09-14 / Учебната 2018/2019 г. започва безпроблемно във всички ...


Категория: Община Троян

Учебната 2018/2019 г. започва безпроблемно във всички учебни заведения на територията на община Троян
В навечерието на новата учебна година, начало на която ще дадем на 17 септември, има всички предпоставки за безпроблемно започване на учебната 2018/2019 г. Заместник-кметът Розалина Русенова и началникът на отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“ – Иванка Джабраилова обходиха всички учебни заведения през изминалите седмици и се срещнаха с техните директори. Община Троян има готовност за безпроблемното започване на учебния процес.


Както по-рано информирахме, през ваканционния период са извършени планираните ремонти в учебните заведения и детските градини на територията на общината. Няма неприключили ремонти.


През настоящата година детските градини на територията на общината ще посрещнат общо 746 деца, разпределени в 34 групи. Като поради големия брой деца в ДГ в с. Орешак се наложи разкриване на нова група. През учебната 2018/2019 година училищата на територията на община Троян ще посрещнат 2730 ученици, от които 2281 в общински училища, 449 в държавните, както следва - 277 в Професионална гимназия по механоелектротехника град Троян и 172 в НУПИ „Проф. Венко Колев“. Общо 188 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения тази година. Всички първокласници ще получат на първия учебен ден подарък от Общината - книжки „Златните български приказки“ и цветни книгоразделители.


 


Станислава Вачева


"Връзки с обществеността"

2018-09-13 / ПРОГРАМА ЗА 100 ГОДИНИ ДОЙРАНСКА ЕПОПЕЯ 15 СЕПТЕМВРИ ...


Категория: Община Троян

П Р О Г Р А М А


ЗА 100 ГОДИНИ ДОЙРАНСКА ЕПОПЕЯ


15 СЕПТЕМВРИ 2018 Г. - ТРОЯН

9.00 часа        Панихида в църквата „Св. Параскева – Петка“


10.00  часа     Курбан в двора на храма


10.30 часа      Литийно шествие до паметника на загиналите във войните


11.00 часа    Поднасяне на венци и цветя  на признателност пред паметника на загиналите във войните троянци и церемония по откриване на паметника на ген. Владимир Вазов - мемориален комплекс „Вила Ванна“


17.00 часа  Историческа възстановка на Дойранската епопея – местността „Турлата“ до стадион „Чавдар“


19.00 часа       Изложба „Светът за българския воин“ – фоайе на НЧ „Наука-1870“


19.30 часа       Изпълнения на дамски камерен хор при НЧ „Наука-1870“


19.40 часа       Концерт - спектакъл на ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“


Площад „Възраждане“-Троян


 


 

2018-09-13 / ЗАПОВЕД № 501-208/ 13,09,2018г.


Категория: Община ТроянЗ А П О В Е Д


 


1071/13.09.2018 г.


 


На основание  чл. 129, ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), Решение № 3 от Протокол № 19/15.08.2018 год. на Общински експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ) и Заявление с вх. № ГА-13-42/29.06.2018  г. от Иванка Ненкова Шойлекова и Стелиян Петров Марковски


 


О Д О Б Р Я  В А М:


 


Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване за Частично изменение на застроителния и регулационен план (ПУП – ПРЗ за ЧИЗРП) за поземлен имот 73198.501.208, попадащ в парцел V-177 в квартал 300 по регулационния плана на кв. „Велчевско” на гр. Троян с цел обособяване на два урегулирани поземлени имота (УПИ) V-208 и VІІІ-208, отредени „За жилищно строителство” с височина до 10 м. с обособена устройствена зона -„Жилищна зона - Жм” с показатели: плътност на застрояване - до 60 %; коефициент на интензивност - до 1,2; минимална озеленена площ - 40 %; застрояване-свободно.


Транспортен достъп до имотите по съществуващ местен път.


Изграждането на техническата инфраструктура да бъде изцяло за сметка на собственика на имота.


Приложеният проект е неразделна част от настоящата заповед.


Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок от датата на получаване чрез кмета на Община Троян пред Административен съд гр. Ловеч.


 

ДОНКА МИХАЙЛОВА /п/


Кмет на община Троян


2018-09-10 / Военно-историческа реконструкция "Дойранъ ...


Категория: Община Троян

Военно-историческа реконструкция "Дойранъ 1918", на 15 септември 2018 г., гр. Троян, до стадион "Чавдар", 17.00 ч


ПРОГРАМА:

09.00 ч. Заупокойна панихида (храм "Света Петка)

10.30 ч. Литийно шествие до паметника на загиналите във войните (до вила "Ванна")

11.00 ч. Поднасяне венци на признателност

11.30 ч. Откриване паметник на гн. Владимир Вазов

17.00 ч. Военно-историческа реконструкция

19.00 ч. "Осмото чудо" - спектакъл на ансамбъл "Българе", централен площад

 


 


2018/doiran{/gallery}

2018-09-10 / Информация от Българска агенция по безопасност на ...


Категория: Община Троян

 


Информация от Българска агенция по безопасност на хранитеБългарска агенция по безопасност на храните (БАБХ) информира за констатирано огнище на заболяването Африканска чума по свинете, на територията на с. Тутраканци, общ. Провадия, обл. Варна.

Молим да се запознаете с приложената по-долу информация!

2018-09-07 / Планови прекъсвания на електрозахранването в ...


Категория: Община Троян

Уважаеми клиенти,ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.  Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.  Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 10 - 14 септември 2018 г.  включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности. 


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ
Дата/период    Времетраене   Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/


В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www. cez-rp. bg/bg/grafIcI/grafIk-na-planIranI-remontI/.


 


Община Троян
На 10.09.2018 г. /08:00 - 08:30 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 11.09.2018 г. /08:15 - 09:00 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 13.09.2018 г. /08:15 - 09:00 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 14.09.2018 г. /08:15 - 08:30 ч.; 16:00 - 16:30 ч./ - Орешак, Общ. Троян:  10-та, 11-та, 12-та, 13-та, 15-та, 16-та, 53707. 504. 148, 9-та, Авксентий Дацин, Амбарица, Архимадрит Хаджи Макарий, Атанас Хасъмски, Васил Левски, Васил Попстефанов, Вилна Зона, Втора, Георги Дренски, Данчо Василешки, Даскал Петър Атанасов, Димитър Никифоров, Димитър Ралков, Доктор Борис Пейчев, Еделвайс, Иван Донев, Иван Лалев, Иван Павлов, Иван Полендаков, Кирил и Методий, Кичура, Комсомолска, Комуна, Ливадата, махала Баба Стана, махала Коевски Ливадки, махала Радоевското, местност Рътлината, местност Тихова Лъка, Младост, Неофит Калчев, Осъм, Панайот Волов, Патриарх Максим, Пенко Йотов, Прохлада, Първа, Раю Ганковски, Стара Планина, Трета, Хемус, Христо Ботев, Цочо Стоянов, Червено Знаме, Четвърта


На 10.09.2018 г. /08:00 - 08:30 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 11.09.2018 г. /08:15 - 09:00 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 13.09.2018 г. /08:15 - 09:00 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 14.09.2018 г. /08:15 - 08:30 ч.; 16:00 - 16:30 ч./ - Троян, Общ. Троян:  Кв. Ливадето, Ливадето, махала Дрянска, махала Калчевска, махала Райковска, махала Сеновоза


На 10.09.2018 г. /08:00 - 16:30 ч./ - Орешак, Общ. Троян:  Амбарица, Васил Левски, Вилна Зона, Втора, Еделвайс, Иван Лалев, Кичура, махала Коевски Ливадки, Първа, Раю Ганковски, Стара Планина, Трета


На 10.09.2018 г. /08:00 - 16:30 ч./ - Троян, Общ. Троян:  махала Сеновоза


На 10.09.2018 г. /08:00 - 16:30 ч.; 08:00 - 08:30 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 11.09.2018 г. /08:15 - 09:00 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 13.09.2018 г. /08:15 - 09:00 ч.; 16:00 - 16:30 ч./   На 14.09.2018 г. /08:15 - 08:30 ч.; 16:00 - 16:30 ч./ - Черни Осъм:  Акациева, Амбарица, Атанас Филипов, Бай Паскал, Васил Радев, Врачовска, Възраждане, Девети Септември, Дружба, Жилища на Горското Стопанство, М-Ст Николчов Дол, М. Бъзево, М. Жеравица, М. Кошутина, М. Миленча, М. Стойновска, М. Стругът, Общ. Дз Обнова, Първи Май, Райнешка, Стара Планина, Стойновска, Хаджи Макарий, Цонка Дамянова


На 10.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 11.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 12.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 13.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 14.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гумощник:  Клиновци, махала Реката, УПИ I Кв. 35, Цанко Влаховски, Чакърска


На 11.09.2018 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Черни Осъм:  Амбарица, М. Бъзево, М. Жеравица, М. Кошутина, М. Стойновска, М. Стругът, Първи Май, Стойновска


На 11.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./   На 13.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Терзийско, Общ. Троян:  Девети Септември, Иван Дочев Дочковски, Кирил и Методий, Ковачовец, Първомайска, Стойко Хр. Дулевски, Христо Ботев


На 12.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Терзийско, Общ. Троян:  Девети Септември, Девети Септември, Захари Стоянов, Иван Дочев Дочковски, Кирил и Методий, Кирил и Методий, Ковачовец, Найден Минков Стоевски, Никола Даскалов, Първомайска, Стойко Хр. Дулевски, Христо Ботев, Цвятко Цвятковски


На 13.09.2018 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Орешак, Общ. Троян:  13-та, 15-та, 16-та, 53707. 504. 148, 9-та, Архимадрит Хаджи Макарий, Данчо Василешки, Иван Лалев, Иван Павлов, Иван Полендаков, Комсомолска, Ливадата, Младост, Пенко Йотов, Стара Планина, Христо Ботев, Цочо Стоянов


На 13.09.2018 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Троян, Общ. Троян:  Кв. Ливадето


На 13.09.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Троян, Общ. Троян:  Георги С. Раковски, Димитър Икономов-Димитрика, Опълченска, Поч. Дом Капина, Христо Гадевски


На 13.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Балканец:  Ген. Карцов, Христо Петков


На 14.09.2018 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Черни Осъм:  Амбарица, М. Жеравица, М. Стойновска, Първи Май, Стойновска


На 14.09.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Троян, Общ. Троян:  Кв. Балкан, махала Средно Трапе


На 14.09.2018 г. /12:30 - 16:00 ч./ - Горно Трапе:  Дочо Гадев, Мичо Димитров-Ганди, Мичо Райковски


 


Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозаxранването.


 


CEZ GROUP


 За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www. cez-rp. bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp. bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозаxранването в района, който ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на заxранването.

2018-09-07 / Промяна в маршрута на градския транспорт


Категория: Община Троян

Промяна в маршрута на градския транспорт


 


Във връзка с временната организация на движение, която се въвежда от 10-ти до 30-ти септември, поради извършване на реконструкция на водопроводната и канализационна мрежи по ул. „Васил Левски“, в участъка от кръстовището с ул. „Тома Хитров“ до АИР-а, маршрутът на градския транспорт ще бъде изменен, както следва:


Градският транспорт ще се движи от Автогарата посока кръговото кръстовище на пазара, преминава през Марковския мост към кръговото на ул. „Хр. Ботев“ и ул. „Симеон Велики“ и с десен завой маршрутът продължава по ул. „Хр. Ботев“ към Санаториума. Маршрутът е и за двете посоки на движение на автобусите.

2018-09-05 / ПОКАНА


Категория: Община Троян


 


ПОКАНА


Община Троян и екипът за управление на проект


№ BG16RFOP001-2.001-0018 „Повишаване на енергийната ефективност на общински административни сгради, находящи се в град Троян, ул. „Г. С. Раковски“ №55 и ул. „Любен Каравелов“ №42“,


 


Ви канят на Заключителна пресконференция по проекта, която ще се проведе на 12.09.2018 г. (сряда) от 13:00 ч. в Информационно-културен център – гр. Троян, пл. „Г. С. Раковски“ №103. Проектът е финансиран по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“, която се реализира в рамките на Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.


В рамките на проекта е повишена енергийната ефективност на две общински административни сгради в гр. Троян, по-известни като сградата на Данъчното и сградата на бившето БКС


На пресконференцията ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проекта, след реализацията на заложените дейности и мерки.


 


2018/pipi{/gallery}


 Очакваме Ви!
www.eufunds.bg
Този документ е създаден в рамките на проект № BG16RFOP001-2.001-0018 „Повишаване на енергийната ефективност на общински административни сгради, находящи се в гр. Троян, ул. „Г. С. Раковски“ №55 и ул. „Любен Каравелов“ №42“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Троян и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.


 2018-09-03 / Въвежда се временна организация на движение по ...


Категория: Община Троян

Въвежда се временна организация на движение по улици в града
От 10-ти до 30-ти септември, във връзка с очакваното от гражданите извършване на реконструкция на водопроводната и канализационна мрежи по ул. „Васил Левски“, в участъка от кръстовището с ул. „Тома Хитров“ до АИР-а, се въвежда нова организация на движението, както следва:


-         ул. „Петко Славейков“ става еднопосочна от кабелната телевизия, с изход към ул. „Васил Левски“;


-         ул. „Васил Левски“ се затваря от Санаториума, в посока кръстовище АИР (забрана за ляв завой в посока ул. „Васил Левски“).


-         Идващите по ул. „Васил Левски“, в посока гр. Ловеч, преминават с ляв завой по ул. „Тома Хитров“ и продължават по ул. „Л. Каравелов“;


-         За живущите в района между ул. „Васил Левски“ и ул. „Бенковски“ входът от центъра ще бъде осигурен през ул. „Асен и Петър“ (срещу кафе „Тифани“).


По време на дейностите на реконструкция, в посочените участъци е възможно временно спиране на водоснабдяване по време на работа.

2018-09-03 / Въвежда се временна организация на движение по ...


Категория: Община Троян

Въвежда се временна организация на движение по улици в града
От 10-ти до 30-ти септември, във връзка с очакваното от гражданите извършване на реконструкция на водопроводната и канализационна мрежи по ул. „Васил Левски“, в участъка от кръстовището с ул. „Тома Хитров“ до АИР-а, се въвежда нова организация на движението, както следва:


-         ул. „Петко Славейков“ става еднопосочна от кабелната телевизия, с изход към ул. „Васил Левски“;


-         ул. „Васил Левски“ се затваря от Санаториума, в посока кръстовище АИР (забрана за ляв завой в посока ул. „Васил Левски“).


-         Идващите по ул. „Васил Левски“, в посока гр. Ловеч, преминават с ляв завой по ул. „Тома Хитров“ и продължават по ул. „Л. Каравелов“;


-         За живущите в района между ул. „Васил Левски“ и ул. „Бенковски“ входът от центъра ще бъде осигурен през ул. „Асен и Петър“ (срещу кафе „Тифани“).


По време на дейностите на реконструкция, в посочените участъци е възможно временно спиране на водоснабдяване по време на работа.

2018-08-31 / КАЛЕНДАРЕН ПЛАН на събитията в община Троян през ...


Категория: Община ТроянДАТА НАЧАЛО СЪБИТИЕ МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2018 ГОДИНА1-2 септември


Планинско колоездене Маунтин байк

От „Арка на свободата“, Беклемето до поляната на Хлебозавода


4 септември
19.00 „Мамут“-театрално представление на ТШ „Нюанси“ НЧ „Наука“
6 септември
11.00

Ден на Съединението на България


(орг. МНХЗПИ)Площад „Възраждане“


6 септември


Изложба „Светът за българския воин“Фоайе на НЧ „Наука“6-9 септемвриДебатьорски форум


Клуб „Дебати“- СУ „Св. Климент Охридски“
Хижа „Амбарица“
7-9 септември
Държавно първенство по летен биатлон Стрелбищен комплекс „Вектор“ („Аякс“)

8 септември


Детски турнир по футбол за „Купата на Кмета“ Стадион „Чавдар“
11 септември


Управителен съвет на НСОРБИнформационно-културен център


11 септември
18.00

Изложба живопис на Марко ТабаковГалерия „Серякова къща“,


НЧ „Наука“12 септември„Криворазбраната цивилизация“


Мюзикъл на МДТ „К. Кисимов“-ВТ

НЧ „Наука“13 септември


18.00 Изложба Венециански маски на Даниела Кнежевич Галерия „Серякова къща“ ет. 1
14 септември
17.30 Откриване на изложба, посветена на подпоручик Христо Костов Маринов – участник в Първата световна война МНХЗПИ
15 септември

100 години Дойранска епопея Военно-историческа реконструкция, свързана с края на Първата световна война - 1918г.


(по отделна програма)

Църква „Св.Параскева-Петка“; Мемориален комплекс „Вила Ванна“; м. „Турлата“;


Пл. „Възраждане“
17 септември
Първи учебен ден Училища в община Троян

19 септември


19.00 Концерт на трио „Тенорите“ НЧ „Наука“

20 септември


19.00

„Женитба“ - Гогол Младежки театрален състав към ЦПЛР


НЧ „Наука“

22 септември


Седмица на мобилността
22 септември
11.00 Ден на Независимостта на България

Площад „Възраждане“


22-24 септември

Български фестивал на сливата


Троян – Орешак


(по отделна програма)

Централен площад „Възраждане“, Троян


НИХЗИ – с. Орешак

25 септември


17.30-19.00

Безплатни дигитални обучения- „Дигитален гараж“


организирани от Google  и SoftUniИнформационно-културен център26 септември


19.00 25 г. Дамски камерен хор НЧ „Наука“
28-30 септември
Източноевропейски и Републикански шампионат по мотокрос Мотополигон

29-30 септемвриЛетен биатлон за купа „Троян“- ДП „Аякс“