Вход за потребители              

2010-02-03 / Начално табло


Категория: Областна администрация Ямбол


ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ

РАБОТНО ВРЕМЕ:
9.00ч. - 17.30ч.

ЦЕНТЪР ЗА АДМИНИСТРАТИВНО  ОБСЛУЖВАНЕ В

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
- РАБОТНО ВРЕМЕ: 8.00ч. - 18.00ч.КОНСУЛТАЦИИ НА ГРАЖДАНИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ

НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА СЪС СЛУЖИТЕЛИ В

АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТ 10.00ч. - 16.00ч.АДРЕС:8600, гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов" 18е-mail: region@yambol.government.bgБЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ - 080011911АНТИКОРУПЦИЯ- ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ•График за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на област ЯмболХарта за правата на гражданина – клиент на Областна администрация - Ямбол

• Проект "Партньорство за развитие" по ОПАК

• Натура 2000

• Карта на Област Ямбол - административно делене, пътна инфраструктура, населени места

• Карта на релефа в Област Ямбол

• ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ ЗА ПОЛИТИКАТА ПО КАЧЕСТВО

2017-06-21 / Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров посети Област Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол


Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна и разговаря  с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров.

alt

На срещата присъстваха и генералният  консул на Руската федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук, към чийто консулски окръг е и Ямбол, съветникът по културните въпроси към Руското посолство Кирил Рънза, аташето по култура Константин Емелин и заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев. Присъствалите на срещата  разговаряха за взаимоотношенията между двете страни в сферата на културата и туризма, образованието.


2017-06-20 / Посещение на посланика на Руската федерация в областна администрация Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол


    Извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров ще посети област Ямбол на 21 юни 2017г. и ще се срещне, и разговаря с областния управител на област Ямбол Димитър Иванов. Негово Превъзходителство посланик Макаров ще бъде придружаван от генералния консул на Руската федерация в гр. Варна Сергей Лукьянчук.

Срещата ще се състои в Областна администрация Ямбол, от 11.30 часа.

2017-06-16 / Областният управител Димитър Иванов се срещна и разговаря с заместник валиите на Одрин и Къркларели


Категория: Областна администрация Ямбол


Областният управител на област Ямбол ДИМИТЪР ИВАНОВ се срещна и разговаря със заместник валиите на област Къркларели и област Одрин БЕКИР КОДЖАКУНДАКЧЪ и ШЕНОЛ ЕЛМАДЖЪООЛУ. В рамките на тяхното посещение в Ямболска област се проведе протоколна, опознавателна среща между двете страни.


Това е първата визита на заместник валиите на двете съседни на област Ямбол области Къркларели и Одрин. Областният управител на Ямбол Димитър Иванов и неговият заместник Волен Дичев разговаряха с Бекир Коджакундакчъ и Шенол Елмаджъоолу за продължаване добрите отношения между нашите съседни области, за продължаване политиката на добросъседство, особено след посещението на българския министър-председател в Р Турция. Димитър Иванов изрази благодарността си към гостите за партньорството и за помощта, която указват в процеса на бежански натиск. И двете страни високо оцениха направеното през последните няколко години в тази област. И от турска страна бе подчертано, че към момента контролът по границите ни е много строг и за двете страни спирането на мигрантския поток е много важен въпрос.


Двете страни се договориха по време на разговора да продължат срещите и доброто сътрудничество между нашите съседни области.

 

2017-06-16 / Министър Нанков откри обновен по НПЕЕМЖС жилищен блок в Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на посещението си в Ямбол откри обновения блок № 5 в жк. „Хале“ в Ямбол. Сградата бе реновирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и е първата в града, която е  въведена в експлоатация. 
Програмата за енергийна ефективност е програма с екологичен, социален и икономически ефект и една от успешните политики на правителството, каза при откриването министър Нанков. Министърът подчерта, че това е една от най-големите сгради в страната от 181 апартамента.  "Бъдете добри посланици на това, което е направено", призова министър Нанков хората включили се в програмата.
На церемонията присъстваха областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, неговите заместници Волен Дичев и Христо Колев, кметът на Ямбол Георги Славов, представители на фирма „Диана комерс“, изпълнител на обекта.

За община Ямбол сключените договори за целево финансиране са общо 21. Още един е завършен и въведен в експлоатация, а по 14 многофамилни жилищни сгради в града текат строително-монтажни работи.

2017-06-09 / Три опасни кръстовища с напречна шумо-вибрираща маркировка


Категория: Областна администрация Ямбол


На три опасни кръстовища на територията на област Ямбол ще бъде положена напречна шумо-вибрираща маркировка. Това са пътни кръстовища при село Калчево, село Чарган и село Могила. И трите пътни участъка са от основен път I–7. Това съобщи областният управител на област Ямбол Димитър Иванов. Полагането на шумо-вибрираща маркировка и на трите участъка стана възможно след разговор и ангажимент от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В много кратки срокове заданието за полагане на маркировката бе одобрено от Агенция Пътна инфраструктура и възложена на ОПУ Ямбол. Фирмата изпълнител на обекта с трите кръстовища е поела ангажимент да извърши полагането на шумна маркировка в периода 19 – 22 юни. „Надявам се полагането на шумна маркировка да доведе до целта, която сме заложили - повишаване вниманието на водачите на тежкотоварни и лекотоварни автомобили, в трите участъка, намаляване на скоростта и тежките пътни инциденти“, коментира областният управител Димитър Иванов. Припомням, че още в края на 2016г. Областната комисия взе конкретни решения за полагане на този тип маркировка и поставяне на допълнителни пътни знаци целящи ограничаване на скоростта на тези кръстовища, за съжаление изпълнението на мерките бе забавено при служебното правителство.


 

2017-06-09 / Областната комисия по безопасност на движението с нови мерки за обезопасяване


Категория: Областна администрация Ямбол


Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на поредното си заседание взе конкретни решения касаещи населени места от областта. Става дума за селата Веселиново, Кукорево, Могила, Окоп. Заседанието бе ръководено от областния управител Димитър Иванов.


След оглед на експерти от няколко институции на място и разгледани конкретните искания на кметовете на населените места се стигна до конкретните мерки и решения на поставените проблеми. Специалистите считат, че в урбанизираната територия на с. Кукорево на републикански път III- 5304 има изградена повдигната пешеходна пътека в участъка с най-голям пешеходен поток и няма необходимост от изграждане на нови неравности. За намаляване на скоростта в селото ще бъдат поставени допълнителни знаци насочващи вниманието за наличие на пешеходци. Във връзка с искането за възстановяване на липсващи пътни знаци и пътна маркировка в участъка при с. Веселиново, община Тунджа мерките, които се предприемат са пешеходна пътека с хоризонтална маркировка в зоната на автобусните спирки и търговските обекти в урбанизираната територия. Пешеходната пътека ще бъде сигнализирана с необходимата вертикална сигнализация. За ограничаване на скоростта на движението по републикански път I -7 „Петолъчката – Могила – Окоп“ в урбанизираната територия на с. Могила е предвидено поставяне на напречна шумна маркировка в зоната на кръстовището на републиканския път с улица за кметството. При необходимост ОПУ ще монтира и знак А 21. Искането на кмета на с. Окоп, община „Тунджа“ към комисията бе свързано с обновяване на метална автобусна спирка на път I -7 до входа на селото и освежаване на пешеходна пътека в същия район. Проверката на експертите показа, че спирката е общинска собственост и касае община „Тунджа“, а що се отнася до пешеходната зона тя ще бъде обновена от ОПУ Ямбол.


Областният управител Димитър Иванов постави още един въпрос за обсъждане и поиска ангажимент от останалите институции относно скорошен трагичен инцидент на главен път І-7 в района на с. Каравелово. Става дума за настъпилото ПТП с три жертви. Областният управител категорично поиска поставянето на допълнителни пътни знаци, обозначаващи тази част от пътя като опасен участък, ограничаване на скоростта, както и изсичане на дърветата и храстите от двете страни на пътя и отклонението.


 

2017-06-09 / Областният управител допусна спешна мярка на община Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол

В Областна администрация – Ямбол е постъпило искане от кмета на община Ямбол за предприемане на спешна за пряко възлагане на обществена услуга за превоз на пътници по автобусна линия Ямбол - Тополовград, част от републиканска транспортна схема от квотата на Община Ямбол.


За посочената линия областен управител веднъж вече е разрешил спешна мярка, с което кметът е сключил договор с ЕТ „Чапъра – Мирослав Мирчев“ за извършване на обществен превоз на пътници по автобусна линия Ямбол - Тополовград за срок до сключването на нов договор с изпълнител след проведена процедура, но не по-дълъг от настъпването на 06.06.2017 г. С оглед изтичане срока на действие на договора и липсата на технологично време, необходимо за подготовка и провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка и избор на изпълнител, кметът на община Ямбол е поискал да бъде допусната „спешна мярка“ по смисъла на чл. 5, § 5 от Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент въз основа на пряко възлагане. Съгласно Регламента възлагането или удължаването чрез спешна мярка не надвишават две години.


Предвид важния обществен интерес за извършване на превозите и риска от прекъсване на изпълнението на услугата областният управител разрешава кметът на община Ямбол да възложи пряко обществена услуга за превоз на пътници по автобусна линия Ямбол - Тополовград със срок на изпълнение от изтичане срокът на договора до сключване на нов договор с изпълнител, след проведена процедура, но не по-късно от 06.06.2018 г.


 

2017-06-07 / В петък 9 юни приемен ден на заместник областния управител Христо Колев


Категория: Областна администрация Ямбол

Първият приемен ден на заместник областния управител Христо Колев е на 9 юни 2017г. от 14 часа в Областна администрация Ямбол.

2017-06-06 / Отзвук от Празника на Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол