Вход за потребители              

2010-02-03 / Начално табло


Категория: Областна администрация Ямбол


ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ

РАБОТНО ВРЕМЕ:
9.00ч. - 17.30ч.

ЦЕНТЪР ЗА АДМИНИСТРАТИВНО  ОБСЛУЖВАНЕ В

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
- РАБОТНО ВРЕМЕ: 8.00ч. - 18.00ч.КОНСУЛТАЦИИ НА ГРАЖДАНИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ

НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА СЪС СЛУЖИТЕЛИ В

АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТ 9.00 ч. - 17.30 ч.АДРЕС:8600, гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов" 18е-mail: region@yambol.government.bgБЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ - 080011911АНТИКОРУПЦИЯ- ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ•График за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на област Ямбол•График 2 за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съдържанията към тях на територията на област Ямбол•График 3 за обследване на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени и съдържанията към тях на територията на област ЯмболХарта за правата на гражданина – клиент на Областна администрация - Ямбол

• Проект "Партньорство за развитие" по ОПАК

• Натура 2000

• Карта на Област Ямбол - административно делене, пътна инфраструктура, населени места

• Карта на релефа в Област Ямбол

• ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЯМБОЛ ЗА ПОЛИТИКАТА ПО КАЧЕСТВО

2017-10-12 / Младите хора на Стралджа и тяхната представа за Европа-„Моята Европа–Силна, Единна, Богата, Мирнa...


Категория: Областна администрация Ямбол

Младите хора на Стралджа и тяхната представа за Европа - „Моята Европа – Силна, Единна, Богата, Мирна, Спокойна, Равна за всички“


Димитър Иванов представи в Стралджа ключовите послания и цели на Българското председателство на Съвета на ЕС и отправи емоционално послание към младите хора„Моята Европа – Силна, Единна, Богата, Мирна, Спокойна, Равна за всички…“, това е представата за Европа на десетокласника Калоян Йорданов, от СОУ „П. Яворов“ в Стралджа, област Ямбол. И то в голяма степен казва всичко, което бъдещето активно поколение на България мисли и иска от обединена Европа.


В община Стралджа се проведе първата от поредицата инициативи организирани от областен управител на област Ямбол във връзка с отбелязването на 10 годишнината от членството на България в Европейския съюз и промотирането на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.
„Няма нищо по-естествено от това първата среща от поредицата инициативи в област Ямбол, свързани с комуникационната кампания на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, да започне със среща с младите хора. Те са акцент, основен фокус и посланик на нашите приоритети. Те са бъдещето и надеждата ни за по-добър свят“, подчерта областният управител Димитър Иванов пред ученици от 10, 11 и 12 клас от община Стралджа.
Ключовите послания и цели на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година бяха представени в специална презентация пред ученици и преподаватели, гости от община Стралджа от заместник областния управител Волен Дичев. Участниците в срещата получиха ценна информация относно европейските институции, личностите, които ги ръководят, както и ключовите послания в програмата на ротационното председателство на България в Съвета на ЕС.


През 2017 година отбелязваме 10 години от присъединаването ни към голямото семейство на Европейския съюз. Икономическите и социални ползи и резултати от членството ни са повече от видими. България просперира. И след 10 години в съюза за пръв път ще председателстваме Съвета на ЕС. „Отговорност, с която ще се справи правителството на премиера Бойко Борисов“, убеден е областният управител.
Целта, която българското правителство си поставя в месеците до Председателството, е основните послания да стигнат до възможно най-широк кръг от хора, за да имаме убедеността, че страаната ни върви в правилната посока“, това каза Димитър Иванов по време на информационната срещата.


В тези 6 месеца имаме уникалния шанс да покажем най-голямото ни богатство - младите хора. Тези, за които няма граници, тези които имат вярата, че могат да променят света, тези които знаят, че в съвременния свят няма по-силен и независим човек, от знаещия“, това емоционално послания отправи Димитър Иванов към младите хора от Стралджа и ги призова да продължават да учат, да се развиват, да трупат знания и опит и в Европа, но един ден да се върнат и развиват Стралджа и региона.


Младите хора от своя страна пък отправиха своето послание към Европа и представиха Европа, такава каквото я искат. Кратки есета, послания на тема „Моята Европа“ беше подготвил всеки от участниците в срещата. „Европа, в която се чува българският глас“, написа дванадесетокласника Николай. „Европа е толкова малка, а всъщност е всичко за нас“, това е откровенното мнение на Илиана Великова от 11 клас. Определението на единадесетокласничката Мая Дичева казва всичко: „Моята Европа е твоята Европа. Които и да сме, откъдето и да идваме, мечтаем за едно – за по-добро бъдеще в Европа“.


Младите хора от Стралджа не само определиха по оригинален и запомнящ се начин Европа, но и я „подредиха“ в интерактивна игра. Организаторите на събитието бяха подготвили пъзел с карта на Европа, която младежите подредиха. Тениски с логото на българското председателство, материали свързани с европейската политика към младите хора получиха след срещата младежите.


Първата среща завърши с обща снимка на участниците в инициативата и множество селфита.

2017-10-09 / Започва кампанията по популяризиране на Председателството на Съвета на ЕС в област Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол


Областният управител Димитър Иванов: Имаме шанс да насочим вниманието към нашия регион и определим регионалните приоритети


Областният управител ще провежда и координира изпълнението на Комуникационни инициативи на територията на област Ямбол във връзка с десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и обсъждане приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Дейностите са част от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г.


Областните управители от всички 28 области инициират и организират поредица публични събития в своите области, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство в Съвета на ЕС. Целта на инициативите е постигане на активен диалог с гражданите по европейските въпроси. Пред областните управители стои задачата да представят още ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.


„Областните администрации са основен посредник на идеите и приоритетите на Председателството с акцент върху ролята на България в предстоящите шест месеца на Председателство. „С нашите инициативи искаме да стигнем до по-малките населени места в областта и ги направим съпричастни към това, което очаква страната ни. Искаме да говорим с гражданите за повече сигурност, заетост, устойчив растеж - част от българските приоритети”, сподели Димитър Иванов.


Логото на Българското председателство вече е поставено на видимо място на сградата на Областна администрация Ямбол.

2017-10-06 / Демографските проблеми във фокуса на внимание в област Ямбол


Категория: Областна администрация Ямбол


„Демографската политика е един от основните приоритети, които си постави правителството на Бойко Борисов. Всички отчитахме, че натрупаните проблеми са много важни, но нямахме волята да ги решаваме. Начинът е в по-добрата координация между централната и местната власт“, това заяви зам.министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова на среща в Ямбол за демографските тенденции и проблеми. „Пътят по които вървим е точен“, подчерта г-жа Петрова.


Срещата бе по покана на областния управител Димитър Иванов и е продължение на започнатия диалог в областните комисии по демографските проблеми. Областният управител бе категоричен, че развитието на областта минава през подобряване на демографските показатели. „От това зависят и инвестиции и вътрешно миграционни процеси и качеството на живот“, каза Иванов.


В срещата взеха участие ресорните заместник кметове, социални структури, диндикати, работодатели, НПО.


Участниците в срещата дискутираха проблеми, свързани с начините за подпомагане, трудоустрояване, възможностите за социално предприемачество, повишаването на доходите. Възоснова на всички анализи и предложения ще бъде изработена регионална демографска политика.


Проблемите от първо лице зам.министър Петрова успя да види в област Ямбол, запознавайки се с няколко конкретни примера. Тя заедно със заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов посети един от ромските квартали на града и говори с хората. Община Стралджа е един от добрите примери за конкретни политики спрямо ромското малцинство и конкретни действия за справяне с проблемите, в това чискло справяне с битовата престъпност и ежедневното присъствие в училище на децата от ромски произход. Зам.министър Петрова остана впечатлена и от Дома за стари хора в Ямбол, който също посети.


 

2017-10-05 / Празник на авиобаза Безмер


Категория: Областна администрация Ямбол

66-тата годишнина от създаването на Авиобаза Безмер бе отбелязана на 5 октомври. Гост на тържествения строй бе заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев.2017-10-05 / 114 години от рождението на Джон Атанасов


Категория: Областна администрация Ямбол

Заместник областните управители на област Ямбол Христо Колев и Волен Дичев се поклониха пред паметника на Джон Атанасов в с. Бояджик.


На 4 октомври се навършват 114 години от рождението на "бащата на компютъра" Джон Атанасов.2017-09-28 / Димитър Иванов: Със средства от ЕС област Ямбол променя облика си


Категория: Областна администрация Ямбол


Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Повод за посещението на г-н Златев в област Ямбол е организираното информационно събитие съвместно от Европейски информационен център Европа Директно Стара Загора и Велико Търново, и ЯТПП за Плана за инвестиции на Европа.


В предварителния разговор областният управител и ръководителя на Представителството на ЕК в България обсъдиха подготовката за бъдещото Председателството на Съвета на ЕС, конкретните ангажименти и инициативи на местно ниво.


Пред медии и обществени институции г-н Златев направи равносметка на 10 годишното ни членство в ЕС и развитието на европейската политика. „Очаквам едно успешно председателство. Спокоен съм ще се справим добре“, категоричен бе Огнян Златев.


„Всички сме свидетели как регионите промениха облика си благодарение на европейската солидарност. Инвестиции в пътища, социална инфраструктура, иновации… това са все европейски средства, които влязоха и промениха нашите населени места. Тези промени нямаше как да се случат в общините със средства от техните бюджети“, каза областният управител по време на дискусията и подчерта, „евроскептицизмът няма място на наша територия“.


Поредицата от мероприятие предхождащи Председателството на България, на територията на област Ямбол ще стартират до десет дни информира областният управител Димитър Иванов.


 

2017-09-28 / Дни преди отпътуването си от България капитан Пейс се срещна с областния управител Димитър Иванов


Категория: Областна администрация Ямбол


Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с капитан Кортни Пейс, ръководител на екип „Граждански дейности“ към американската мисия на военен полигон „Ново село“. В срещата участие взеха и Робърт Рицеман, Брадли Робънсън от отдел „Граждански дейности“ и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев.


Мисията на капитан Пейс приключва следващата седмица и тя изрази добрите си чувства и впечатления, с които напуска нашата страна и желанието си следващата година отново да бъде на мисия в България. Областният управител от своя страна изказа благодарност за работата на капитан Пейс и нейния екип и изрази очакването социалните проекти и инициативи на американската мисия да продължат със същата ефективност и в бъдеще. „Добрите отношения, които сме създали между нас като ръководители, се отразяват и на хората и се оценяват от нашето население. Затова бихме искали да продължим да си партнираме“, сподели областният управител. Със съдействието, финансирането и труда на американската мисия на военен полигон „Ново село“ през годините в близки до базата населени места от областта бяха направени малки проекти, с голяма стойност за местното население.
„За мен е чест да бъда в страната ви. Тук установих нови приятелства и почувствах доброто отношение на местните хора към нас“, каза капитан Пейс. Димитър Иванов подкрепи мнението, че в тази тежка международна обстановка, доверието между хората е това, което може да прави нещата по-добри.


Капитан Пейс сподели някой бъдещи идеи за социални проекти, които иска да реализира, включително и на територията на Област Ямбол при следващата си мисия през пролетта на 2018 година. „Районът ни е малък, но стратегически и се надяваме на подкрепа от ваша страна по различни инициативи и в сладващия ви мандат“, каза в края на срещата областният управител Димитър Иванов.


 

2017-09-25 / Областният управител гост на освещаването на новия арменски храм


Категория: Областна администрация Ямбол


Тържествено беше осветена Арменската апостолическа православна църква „Сурп Агоп“ в Ямбол. Ритуалът по осветяването беше извършен от Архиепископ Езрас Нерсисян, втори по ранг в църковната йерархия и брат на Католикоса на всички арменци Карекин II.


Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов бе гост на освещаването. Сред останалите гости бяха вицепрезидентът на РБ,  извънредния и пълномощен посланик на Армения, почетния консул на Армения в България, народни представители, кметът на Ямбол, видни арменци. Церемонията събра и стотици арменци от страната и чужбина.


 


DSC02745


Арменската църква в Ямбол е 13-та поред в страната и е последната осветявата от почти цял век. Градежът й продължи 18 години. Началото е поставено през далечната 1999 г. с искане до ОбС за предоставяне на терен, върху който да бъде изграден храма. Следват три години в очакване и, когато най-после предложението е гласувано, арменската общност в Ямбол получава терен от 1050 кв.м., който се намира в широкия център на града. Следват още няколко години на безпаричие и бюрокрация. Дългоочакваната първа копка на храма е на 16. 12. 2006 г. Две години по-късно – 13.12.2008 г., според канона на Арменската апостолическа православна църква в основите на храма са положени 16-те свещени камъка. Ритуалът води архиепископ Дирайр Мардигян, духовен водач на арменсите от Румъния и България. Основен спомоществовател на арменската църква „Сурп Агоп” и двигател на съграждането и е Соня Аршавир, председател на Църковното настоятелство в Ямбол и член на Епархийския съвет.


 

2017-09-22 / Ямбол отбеляза Независимостта в Музея на бойната слава


Категория: Областна администрация Ямбол

Празничната програма в Ямбол за Деня на Независимостта започна с Духовия оркестър и официална церемония по издигане на националния флаг. Заместник областният управител на област Ямбол Волен Дичев се включи в празничните мероприятия по повод националния празник."Датите 22 и 6-ти септември, са от най-българските дати. Убеден съм – един народ  без своята независимост и  свобода губи своята идентичност, сподели пред медиите Волен Дичев и поздрави от свое име и от името на областния управител всички граждани на областта по повод празника.
"С акта на обявяване на Независимостта България се връща в голямото семейство на европейските  държави. Днес, ние сме  равноправен член на Европейския съюз и уверено градим своето бъдеще, за което нашите предци се бориха. За това, като техни потомци, прекланяме глава пред  делата им!", каза още заместник областният управител на област Ямбол


Целият празничен 22 септември Музеят на бойната слава в Ямбол е отворен за посетители.