Вход за потребители              

2019-11-12 / Уведомление


Категория: Община Созопол


Във връзка с предстоящия отоплителен сезон и нормативните изисквания за недопускане на нерегламентирано изгаряне на отпадъци от физически и юридически лица, които не притежават документи по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците /ЗУО/ за извършване на съответната дейност.


Забранява се нерегламентираното изгаряне на излезли от употреба гуми, отработени масла, отпадъци от текстил, употребявани дрехи, стари мебели, строителни отпадъци, дървени дограми и други лесно запалими материали, тъй като това е процес при който се отделят вредни емисии в атмосферата, които са канцерогенни.


2019-11-12 / Заповед за почистване на агитационните материали от местните избори


Категория: Община Созопол


ЗАПОВЕД


НА КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ


На основание чл. 44, ал. 1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, във връзка с чл. 186, ал. 3 и чл. 472, ал. 1 от Изборния кодекс и приключилата кампания по произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. и приключилият втори тур на изборите за кметове на 03.11.2019 г.


НАРЕЖДАМ:


1. Партиите и коалициите да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод вече приключилите избори на 27 октомври 2019 г. и приключилият втори тур на изборите за кметове на 03.11.2019 г.

2019-11-07 / Новите кметове на населените места в община Созопол


Категория: Община Созопол

 


" Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всички действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Созопол и да работя за тяхното благоденствие". С тези думи своята клетва положиха и новоизбраните кметове на населени места в община Созопол. Всеки един от тях беше поздравен от областния управител Вълчо Чолаков и получи своя клетвен лист от председателя на ОИК Вирджиния Хайк.


Единствената дама сред седемте кметове е Милка Стамболиева, издигната от КП " БСП за България", която спечели кметската надпревара в с. Крушевец на втория тур от местните избори срещу кандидата на ДПС.


2019-11-06 / Тихомир Янакиев, кметът на Созопол: Ще бъда кмет на всички жители на община Созопол /снимки/


Категория: Община Созопол

 


Препълнена зала с жители на Созопол посрещна новоизбраните кметове и общински съветници. Първата сесия на новия местен парламент започна с държавния химн.


 


Областният управител Вълчо Чолаков се обърна към избраниците, след като всички положиха клетва.

2019-10-31 / На вниманието на лицата, извършващи хотелиерска дейност


Категория: Община Созопол


На вниманието на физическите и юридическите лица, извършващи хотелиерска дейност в местата за настаняване в категоризираните обекти на територията на община Созопол като: стаи за гости, апартаменти за гости, къщи за гости, сем. хотели, пансиони, хотели, мотели, хостели, почивни станции, къмпинги и бунгала


Уважаеми хотелиери,


На 15.10.2019 г. в Държавен вестник е обнародвана Наредба за Националния туристически регистър (Наредбата).

2019-10-18 / Мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден на територията на Община Созопол


Категория: Община Созопол

            Общинската избирателна комисия Созопол съобщава предприетите мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден на територията на Община Созопол, както следва:


            Със заповед на и.д. кмет на Община Созопол избирателна секция № 022100 003 със седалище и място на гласуване: училището и с адрес: гр. Созопол, ул. Иван Вазов № 2, е определена за секция, в която могат да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Същата е оборудвана с рампа. В изборния ден ще бъде осигурено и надлежно обозначено достъпно място за паркиране на автомобилите на избиратели с увреждания до сградата, в която се намира посочената избирателна секция.


2019-10-18 / Съобщение за предстоящо обучение на членовете на секционните избирателни комисии


Категория: Община Созопол

 


Община Созопол уведомява членовете на секционните избирателни комисии, че обучението за предстоящите на 27 октомври 2019 г. избори за общински съветници и за кметове ще се състои на  23 октомври /сряда/ 2019 г., от 16 часа, в залата на Общинския съвет Созопол, на ул. „Аполония“ № 34- Стар град.


Преди обучението присъстващите трябва да се регистрират при техническия сътрудник на Общинския съвет в списъка, по който ще се извърши заплащане за присъствието им.


 Присъствието на ръководствата на СИК Созопол е задължително.

2019-10-18 / Община Созопол с престижна туристическа награда


Категория: Община Созопол


Община Созопол спечели най-високия приз на годишните награди на третата национална конференция SMARTOURISM.BG. Наградата бе връчена на заместник кмета на Община Созопол Петя Чапевова в категория : „Достъпни туристически обекти.” „Много съм щастлива, че се оценява работата на Община Созопол в сферата на достъпност на средата.

2019-10-17 / Заповед във връзка с констатиран случай на АЧС


Категория: Община Созопол

Забранява се достъпа и движението на физически лица и пътни превозни средства до горски територии в обхвата на община Созопол, област Бургас, попадащи в подзона "А" на инфектираната зона около констатиран случай на АЧС.2019-10-14 / Обява за свободни работни места по проект „Патронажна грижа в Община Сунгурларе и Община Созопол“


Категория: Община Созопол

 


rhr


Във връзка с изпълнение на проект „Патронажна грижа в Община Сунгурларе и Община Созопол“ по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040-0047-C01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”, ОБЩИНА СОЗОПОЛ обявява свободни работни места за длъжностите:


1.Домашен санитар:


- 2 позиции при 8-часов работен ден;


- 4 позиции при 4-часов работен ден;


2.Шофьор – 1 позиция при 4-часов работен ден.