Вход за потребители              

2022-05-19 / График за извозване на едрогабаритен отпадък


Категория: Община Созопол


Във връзка с инициативата за почистване и облагородяване на града "Ние сме Созопол" и по повод подготовката на всички жители за летния сезон, Община Созопол обявява дати през месец май за извозване на едрогабаритен отпадък (без строителни отпадъци) :- 20, 21 и 22.05.2022 г. (петък, събота и неделя)- 25.05.2022 г. (сряда)- 27.05.2022 г. (петък).Община Созопол апелира живущите да изнасят своите отпадъци в посочените дати, а при необходимост извън тях - да се свържат с отдел Екология на тел.: 0550 2 57 25.

2022-05-19 / Празнична манифестация по повод 24 май


Категория: Община Созопол


Ученици от всички училища в общината и малчугани от двете детски градини в Созопол ще излязат на манифестация в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.Многолюдното шествие ще тръгне от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в 10:30 ч. и ще измине разстоянието до летен театър „Аполония“ по улиците „Каваци“, „Стара планина“ и „Републиканска“, а духов оркестър ще предвожда празничната манифестация. От сцената на летния театър кметът Тихомир Янакиев ще приветства всички присъстващи и ще връчи специални награди на учители от цялата община, допринесли за развитието на образователното дело, след което денят ще продължи с празничен концерт на Читалище „Отец Паисий-1896“. Очаква се в събитието да се включат над 350 души, сред които кметът на общината, служители на администрацията, отец Димитър и представители на Неделно училище при храм „Св. Георги“.


Община Созопол призовава водачите на моторни превозни средства, които на 24 май ще преминат по посочения маршрут, да са търпеливи и внимателни.

2022-05-19 / За движение на МПС се затваря част от ул. "Одеса"


Категория: Община Созопол


Във връзка с приключване на дейностите по асфалтиране по проект „Рехабилитация на ул."Републиканска" от общински път BGS 1210 до кръстовището с ул."Одеса" и ул."Одеса".Ново строителство от ул."Одеса" и изграждане на ул."Цар Симеон Велики" и ул."Цар Асен Велики" и ул."Хан Тервел", на 20.05.2022 г. за движение на МПС се затваря улица "Одеса" в отсечката от кръстовището с ул. "Републиканска" до станцията на МВР. Забранява се паркирането на всички видове МПС на пътното платно.


Община Созопол се извинява за причиненото неудобство.

2022-05-19 / ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !


Категория: Община Созопол


Във връзка с приключване на дейностите по асфалтиране по проект „Рехабилитация на ул."Републиканска" от общински път BGS 1210 до кръстовището с ул."Одеса" и ул."Одеса".Ново строителство от ул."Одеса" и изграждане на ул."Цар Симеон Велики" и ул."Цар Асен Велики" и ул."Хан Тервел",поради реорганизация на дейностите, вследствие на промени в метеорологичната обстановка, на 19.05.2022 г. за движение на МПС се затварят улиците "Цар Симеон Велики", ул."Цар Асен Велики" и ул."Хан Тервел".Забранява се паркирането на всички видове МПС на пътните платна на посочените улици.Община Созопол се извинява за причиненото неудобство, вследствие на краткосрочното уведомление и възпрепятстване на движението!

2022-05-18 / ОБЯВЕНА Е ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВЕ НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА


Категория: Община Созопол


Стартира процедура за избиране на членове на Съвета на децата, който е консултативен орган към председателя на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) и работи по изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта е да бъде насърчено детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения, което е един от основните принципи на Конвенцията – младите хора да бъдат не просто обекти, а фактори в собственото си развитие и закрила. Чрез ефективен механизъм ще бъдат избрани деца, които да представляват гласа на своите връстници от цялата страна при създаването и прилагането на мерки и политики, свързани с млади хора.2022-05-17 / "Ние сме Созопол"


Категория: Община Созопол


Скъпи жители на Созопол,

нека обединим усилия и покажем за пореден път, че сме добри стопани на града си!За трета поредна година Община Созопол и Обществен съвет, организират инициативата „НИЕ СМЕ СОЗОПОЛ“ и канят всички доброволци да се превърнат в посланици на зелената идея - да почистим и облагородим своя град.Начало: 12:30 ч., 20.05.2022 г. (петък)

Сборен пункт: сграда Общинска администрацияОбхванати ще бъдат следните райони със съответните отговорници:

- Община Созопол и градска градина – Живко Карталов, тел.: 0888 260 896;

- Летен театър и разкопки до хр. "Св.св. Кирил и Методий"– Галя Георгиева, тел.: 0887 357 880;

- Разкопки до храм „Св. Георги“ – Мирослав Киров, тел.: 0895 715 136;

- Площадка Кита – Иванка Хльостарова, тел.: 0899 342 504;

- Магарешки площад – Дарин Хльостаров, тел.: 0893 448 116;

- Площадка Мусала – Милена Желева, тел.: 0882 470 549;

- Мечките – Йордан Петков, тел.: 0884 599 107

- Площад Меркурий – Даниела Стоянова, тел.: 0884 311 549Всички жители, които нямат възможност да се включат на указаните локации, могат да участват в инициативата с малки индивидуални или семейни акции за почистване на градинките, любимите си места за отдих или дори пред своите домове.Община Созопол ще осигури необходимите материали.

2022-05-17 / Синя зона ще действа през летния сезон в Созопол


Категория: Община Созопол


Като част от мерките за подобряване на условията за движението и облекчаване проблема с паркирането на леките автомобили в Созопол и след като бе изготвен Генерален план за движение в града, Община Созопол въвежда нова дейност – обособяване на нова зона за платено паркиране, т.нар. „синя зона“ за летния сезон. Тя ще способства за по-добър ред при паркирането на натоварени обществени места по уличната мрежа.Целта на настоящия проект е чрез обособяването и сигнализирането на отделна зона за платено паркиране да се осигури:

- По-ефективно използване на изградената улична мрежа;

- Осъществяване на по-ефективен контрол върху движението, спирането и паркирането на леки автомобили в критични райони

- Осигуряване на съвременна система за контрол и управление на паркирането.„Синята зона“ за платено паркиране ще обхваща следните улични участъци по:

- Провлак между ул. „Крайбрежна“ и Градска градина

- Район на Читалището

- Ул. „Републиканска“ (от пл. „Черно море“ до ул. „Одеса“)

- Ул. „Ропотамо“

- Ул. „Виа понтика“

- Общински път BGS 1220 ( район плажове Каваци и Смокиня).Позволеният максимален престой на автомобилите ще бъде 4 часа. Обозначени ще бъдат и инвалидни места, на които също максималният престой ще бъде 4 часа.Цената на 1 час паркиране в зоната е 2,00 лв., а заплащането ще се извършва посредством паркинг автомати (паркомати) в брой или с дебитна/кредитна карта и онлайн чрез мобилно приложение, сканирайки QR код.С проекта може да се запознаете на следния линк: https://www.sozopol.bg/…/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B5%D0…Приемат се предложения по изработените технически схеми, които са част от предварителния проект за организацията на паркиране, до 13.06.2022 г. на e-mail: obshtina@sozopol.bg

2022-05-17 / Предстоят изнесени приемни дни на Янакиев


Категория: Община Созопол


През идните дни Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев ще проведе изнесен приемен ден за жителите на гр. Черноморец, с. Индже войвода и с. Крушевец съгласно следния график:18.05.2022 г. (сряда)

18:00 ч.-19:00 ч. - гр. Черноморец, Пенсионерски клуб19.05.2022 г. (четвъртък)

17:00-17:45 ч. - с. Индже войвода, Читалище

18:15-19:15 ч. - с. Крушевец, Кметство

2022-05-16 / Предстои подготовка на паркинг "Скамни"


Категория: Община Созопол


Община Созопол апелира гражданите да преместят своите автомобили от паркинг "Скамни" поради протичащата подготовка на паркингите за предстоящия летен сезон.Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

2022-05-16 / С изложба на открито отбелязваме европейския ден на морето


Категория: Община Созопол


Вдъхновяваща и образователна е изложбата, която ще бъде разположена в европейския ден на морето - 20 май. Неин автор е созополчанинът Никола Бобчев, който е категоричен че проблемът със замърсяването на водните басейни е комплексен и не може да се реши само от един пътник или от хората, почистващи ежедневно около своя дом. Нужна е генерална промяна в поведението на всички ни. При това не само на нас в България.


Протягайки ръка към природата и с цел вдъхновение и мотивация да опазим чисто любимото море Община Созопол представя четирите години от каузата LessPlastic Bulgaria на младия еколог, събрани в 24 платна, представящи мащабното разпространение на пластмасовите отпадъци.

От изложбата "Последна спирка-Черно море", която ще бъде разположена на площад „Хан Крум“ пред летен театър „Аполония“, гр. Созопол от 20.05.2022 г., ще научите:


????Как стигнахме до настоящия пластмасов прилив

????Разгражда ли се пластмасата в морето и по-добре ли е да се разпадне на малки частици

????Колко малки могат да са пластмасовите отпадъци

????Какви са последствията върху морските обитатели и върху нас хората

...и много забавни факти и съвети.